Til hovedinnhold

Frister med tre nye entusiast-hovedkort

Pakket med funksjoner for de som vil ha det lille ekstra.

Hardware.no/Taipei: Asus har hatt sin ROG-pressekonferanse på den store Computex-messen, og blant produktene som ble trukket frem fra den store sekken var det tre nye hovedkort. To av dem var ventet, men det tredje kom som en overraskelse. Nå har nemlig ROG-serien fått sitt første produkt for AMDs APU-enheter.

I samme slengen lanserte Asus også en rekke andre spennende produkter, som den bærbare spillmaskinen GX500, en spillskjerm med N-Sync og 4K-oppløsning, samt både tastatur og mus.

Nå kommer ROG for AM2+

CrossBlade Ranger er den store nykommeren denne gangen, for AMDs integrerte APU-løsning. Dette er riktig nok første gangen vi får se et ROG-produkt for AMD-plattformen, sist ute var Crosshair IV Formula-Z for AM3+. CrossBlade Ranger byr ikke på entusiastplattformen til AMD, men snarere på FM2+-sokkelen.

CrossBlade Ranger.
Maximus VII Formula.

AMD-kortet minner mye om det vanlige Ranger-kortet til Asus, og tar i bruk mange av de samme teknologiene. Blant annet en SupremeFX 2014-lyddel med egen hodetelefonforsterker. Vi noterer oss også en nettverkskontroller fra Intel og Asus' egne GameFirst III-optimaliseringsmotor.

Ranger-kortet er ventet på markedet mot slutten av juli, men noen pris er ikke fastsatt enda.

Kortet mange ventet på

Kortet som kanskje flest venter på er Maximus VII Formula, som er et hovedkort i full ATX-størrelse. Asus gjorde et stort nummer ut av at kretskortet i seg selv hadde to farger, men det er kanskje andre ting som er viktigere. Blant de nye teknologiene som ble trukket frem var et oppdatert beskyttelsesskall, samt bedre kjøleblokker for dem som benytter vannkjølingsmulighetene som tilbys.

Videre er det naturlig nok en del forbedringer siden Asus har tatt i bruk Intels nye Z97-brikkesett, som SATA Express, støtte for M.2-SSD-er og en redusert DPC-forsinkelse.

Asus benytter også SupremeFX 2014-lyddel med egen hodetelefonforsterker, samt en mPCIe-komboløsning med 802.11ac og Bluetooth 4.0.

Hovedkortet er ventet på markedet mot slutten av juli, men noen priser er enda ikke kjent.

Liten og snerten løsning.

Oppgradert minikort

Videre kom det en oppfølger til mini-ITX-kortet som ble lansert på Computex i fjor, nemlig Maximus VII Impact. Ettersom det allerede fantes et slikt kort var det ingen stor overraskelse, men det er alltid trivelig å se at slike produktserier blir videreført. Det er mange likheter med den foregående modellen, og det er en rekke stående utvidelseskort rundt om på hovedkortet.

Slike utvekster kan i verste fall føre til at ekspansjonskort og prosessorkjølere ikke får plass, likevel lover Asus oss at de har tatt hensyn til dette i størst mulig grad. Du skal med andre ord ha rimelig spesielle ønsker om du ikke får plass til alt det du vil ha med.

Både strømforsyningesdelen og lyddelen er nye og oppgraderte i forhold til forgjengeren. Kortet blir tilgjengelig i tredje kvartal, men det er ikke bestemt noen priser enda.

Sett opp et prisvarsel på de tre nyhetene, så sender vi deg mail når pris og tilgjengelighet i Norge er kjent:
- Sett opp varsel for CrossBlade Ranger her »
- Sett opp varsel for Maximus VII Formula her »
- Sett opp varsel for Maximus VII Impact her »

Med nye hovedkort passer det bra med en ny prosessor:
Intels nye Devil's Canyon kan kjøres vifteløst »

Mer om
annonse