Til hovedinnhold

Nye iPhone sliter med bevegelser

Apple-kunder klager på dårlige sensorer.

Moderne telefoner har en rekke ulike sensorer i seg. Blant de viktigste er akselerometer, magnetometer, eller kompass om du vil, og gyroskop. Disse sensorene brukes hver gang telefonen skal finne sin orientering mot omverdenden – for eksempel når du spiller bilspill og styrer ved å vippe telefonen frem og tilbake.

Gyroskopet var en sensor Apple var først ute med – det kom sammen med retina-skjermen i iPhone 4. Også iPhone 5S har ny teknologi på dette området, i form av en egen prosessor som bare jobber med data fra bevegelsessensorene, kjent som M7.

Les også: Ny iPhone fikk fingeravtrykksleser og bedre kamera

Upresise sensorer

Nå viser det seg at informasjonen fra sensorene i nye iPhone 5S kan være betydelig dårligere enn de som kom fra sensorene i gamle iPhone 5. Både selskapets kunder, og nettstedet Gizmodo, rapporterer nå om trøbbel med målinger og bevegelsesstyring på den nye iPhone-modellen.

For å illustrere problemene har nettstedet testet iPhone 5S ved siden av forrige generasjon epletelefon, og ved siden av et helt ordinært vater. Det er ikke de voldsomme avvikene som rapporteres, men for eksempel rapporterer akselerometeret 2-3 grader feil sammenliknet med det fysiske verktøyet. Det kan være mer enn nok til å kjøre i grøfta om du spiller bilspill, for eksempel.

Også gyroskopet og kompasset gir misvisning i Gizmodos tester.

Usikkert om det kan fikses

Et annet moment i saken er at brukere rapporterer opp til dobbelt så mye misvisning fra sensorene. Det er også uklart om problemene skyldes maskinvare eller programvare.

At det rapporteres om en mengde ulike grader av problemet kan også by på trøbbel for Apple. Hvis ingen telefoner er like på dette området, kan det også bli svært vanskelig å kurere problemet med en programvareoppdatering. Dermed kan det hende at de som har kjøpt de første utgavene av iPhone 5S vil måtte leve med upresise sensordata i appene sine.

Les også: Test av Apple iPhone 5S

(Kilde: gizmodo.com)

annonse