Til hovedinnhold

Er dette iPad 2?

Apple jobber aktivt med å videreutvikle designen til iPad, viser en ny patentsøknad selskapet har sendt inn til kinesiske myndigheter. Det melder Patently Apple.

Les også: Slik blir norske iPad

Dobbel dokking
Tegningene i søknaden viser en iPad med en ekstra dokk-tilkobling på venstre side, i tillegg til den vanlige tilkoblingen i bunnen av dagens modell. Dette gjør det enklere å la iPad ligge horisontalt når du setter den inn i tilbehør som høyttalere eller tastatur.

En annen fordel er at du kan bruke to tilbehørsprodukter av gangen. For eksempel kan du koble iPad til en projektor samtidig som du har den koblet til høyttalere eller en minnekortleser.

Smarte hjørner
Patentsøknaden beskriver også muligheten for å bruke rammen rundt skjermen til å styre iPad. Apple ser blant annet for seg at hjørnene kan bli berøringsfølsomme og aktivere forskjellige funksjoner. Søknaden går ikke inn på hvilke konkrete funksjoner et slikt hjørne kan styre.

Kamera

En siste detalj på tegningene er det som ser ut som en kameralinse i front av nettbrettet. Dette underbygger ryktene om at Apple vil sette inn et kamera og støtte for videotelefoni med FaceTime. Interessant nok viser tegningene ikke noe kamera på baksiden av nettbrettet.

Det er trolig ikke lenge til vi får se offisielle bilder av neste iPad. Ekspertene tror Apple vil oppgradere nettbrettet med skarpere skjerm, kamera, iLife og mer lagringsplass innen kort tid.

Les mer om ryktene:
- iPad 2 kommer i år

annonse