Tek.no

Nyhet

Siemens skroter Xelibri

Espen Irwing Swang
25 Mai 2004 10:14

Nesten halvannet år etter at telefonserien Xelibri ble lansert for motepressen i London, har Siemens besluttet å legge ned prosjektet med øyeblikkelig virkning.
Årsaken skal være at målgruppen rett og slett ikke har vist interesse for produktene.
Utradisjonelle kanaler Xelibrisjef Georg Appling må finne noe annet å gjøre.
Den store lagerbeholdningen av Xelibritelefoner er en belastning for Siemens, som egentlig skulle lansere nye kolleksjoner fire ganger i året. Salget av telefonene skulle gå gjennom utradisjonelle kanaler, og de ansatte ved Siemens Mobile i Norge har aldri kunnet fortelle noe om selskapets planer for Xelibri her i landet.
Stian Andresen i Siemens Norge bekrefter i dag at det er kroken på døra for Xelibri-serien. – Det vil ikke komme flere kolleksjoner enn de to som allerede er produsert, sier Andresen. Hva som skal skje med telefonene som nå ligger på lager vet han ikke. – Det er mulig å kjøpe telefonene i nettbutikker, men den siste serien har ikke norsk programvare, sier han.
Fortsetter med "fashion phones"
Siemens vil beholde merkenavnet Xelibri, men har ikke tatt noen avgjørelse om hva det skal brukes til. – Xelibri banet vei for såkalte ”fashion phones”, og det vil vi videreføre med våre SL-modeller, sier Andresen.
Allerede i midten av juni kommer oppfølgeren til SL55 – en ny skyvetelefon med kamera.
SL-telefonene er imidlertid langt mer funksjonable som telefoner enn hva tilfellet var med de fleste av de svært spesielle Xelibri-telefonene.

annonse

Les også