Til hovedinnhold

Vil bygge kamera inn i hjelmene

Hjelm med kameraer har blitt hyppig brukt i mange idretter. Her er det en syklist som prøver dette ut i 1987. Foto: Wikimedia Commons

Med jevne mellomrom kommer det nye måter å tiltrekke seg TV-seere på. I USA, der NFL stadig kjemper om seertall mot NBA og Major League Baseball (MLB), vurderer nå FOX Sports å installere HD-cameraer i spillernes hjelmer. Med dette ønsker TV-selskapet å gi seerne tilgang til bilder sett fra spillernes ståsted i kampene.

– Vi har flere spillere som har gått med på å bruke disse hjelmene, sier Eric Shanks president i FOX-Sports.

Og ideen har allerede blitt testet på profesjonelle spillere. Både Michael Vick (Philadelphia Eagles) og Wes Welker (New England Patriots) fikk prøve ut hjelmene med innebygde kameraer under treningene før All Star-kampen i Hawaii i januar. Nå håper TV-selskapet at NFL prøver dette ut i kamper, melder USA Today.

– Hvis vi får positive tilbakemeldinger fra alle NFLs samarbeidspartnere, vil vi gjerne satse på dette, sier Shanks, til USA Today.

Det er imidlertid ikke første gangen dette konseptet har blitt prøvd ut i amerikansk fotball. Allerede i 1991 ble kamerahjelm brukt under den nå ikke-eksisterende World League of American Football (WLAF) for å tiltrekke seg flere seere. Problemet med de daværende kamerahjelmene var at strukturen av hjelmen måtte endres. Det utgjorde en mulig sikkerhetsrisiko i en sport som allerede var berømt for sine hjernerystelser. I tillegg til dette var bildene hakkete og kvaliteten dårlig, og som følge av dette ble hele prosjektet lagt på is etter mesterskapet det året.

De nye kameraene derimot skal kunne levere bilder i HD-kvalitet og være bygd utenpå hjelmene. På den måten håper TV-selskapet å revolusjonere sine produksjoner på samme måte som de velkjente overheadkameraene gjorde for noen år siden.

Mer om
annonse