Nyhet

Din neste iPhone kan få safirglass

Inngår avtale med produsent av tynnere, lettere og sterkere glass.

Apple har inngått en avtale med GT Advanced Technologies, en stor produsent av såkalt safirglass. Avtalen er verdt 578 millioner dollar, nesten 3,5 milliarder kroner, og ble annonsert i den siste kvartalsrapporten til GT Advanced Technologies.

Den nyeste iPhone-modellen benytter allerede safirglass i fingeravtrykksleseren og i kameralinsen, og med denne avtalen sikrer Apple seg solide forsyninger av denne typen glass.

Det er usikkert om Apple vil bytte ut selve skjermen med safirglass, ettersom denne typen glass historisk sett har vært dyrere enn andre typer glass – men med denne avtalen på plass er det ikke usannsynlig.

Apple benytter antagelig i dag Corning Gorilla Glass i sine iPhone-modeller, selv om verken Apple eller Corning oppgir dette noe sted. Men dette hevdes i Walter Isaacsons biografi om Steve Jobs, og har også blitt i hvert fall delvis bekreftet av Apple selv via stillingsannonser, ifølge iMore.com.

Ny teknologi gir lavere priser på safirglass

Safirglass kan gjøres tynnere og lettere enn vanlig glass, og siden det også er svært motstandsdyktig mot riper kan det derfor være et godt egnet materiale for mobilskjermer. Corning har imidlertid tidligere gått ut og hevdet at Gorilla Glass tvert imot skal tåle mer enn safirglass, ifølge MacRumors.

Avtalen med GT Advanced Technologies går ut på at GT kjøper og opererer produksjonsutstyr for safirglass. Produksjonsutstyret vil bli installert i en ny Apple-fabrikk i Arizona . Det er snakk om en ny type produksjonsteknologi kalt ASF – Advanced Sapphire Furnace — som gjør det mulig å produserere safirglass i høy kvalitet til lavere priser enn det som til nå har vært mulig.

Kapitalinnsprøytningen er kritisk for GT ettersom det nye ASF-utstyret ventes å gi mye lavere fortjenestemarginer enn det selskapet hittil har vært vant til.

Les også vår guide:
Så mye tåler mobilskjermen din »

(Kilder: GT Advanced Technologies, Apple Insider, AllThingsD, iMore.com)

Les også
Nå kommer iPhone 6
Les også
Sjekk ut dette iPhone 6-konseptet
Les også
Vi angrep mobilen med stein og hammer
Les også
Så mye tåler skjermen
Les også
Enda sterkere Gorilla-glass
annonse