Til hovedinnhold

Ytelsen til flere kommende toppkort lekket

AMD og Nvidias nyeste skjermkort skal sette ny standard for ytelse og energieffektivitet.

Per dags dato er det GTX 980 og R9 290X som er henholdsvis Nvidia og AMDs raskeste enkeltkjernekort på markedet. Nå har imidlertid det som skal være testresultater fra flere av selskapenes kommende skjermkort funnet veien ut på Internett.

Ytelsestester av de nye kortene ble først presentert på det kinesiske forumet Chiphell. Hvem som helst kan selvsagt ha konstruert grafene etter fri fantasi, men det kinesiske forumet er kjent for å tiltrekke seg personer som poster informasjon de egentlig ikke burde ha postet.

Personen skal ha målt ytelsen til fire kommende toppkort, nemlig det Fiji XT-baserte Radeon R9 380X og det Bermuda XT-baserte Radeon R9 390X fra AMD, samt det som skal være Nvidias nye sjefskort, Titan 2, i tillegg til en nedskalert versjon av dette som kan tenkes å bli nye GTX 980Ti.

Krymper produksjonen

Fra Chiphell-forumet kan vi lese at AMD visstnok planlegger å bygge sine nye skjermbrikker hos Globalfoundries, noe som tyder på at de vil tilvirkes med den nye 20-nm-teknologien.

Det blir ikke spesifisert hvor Nvidia vil bygge sine skjermbrikker, men tatt den gode energieffektiviteten selskapet har oppnådd hos TSCM med deres nåværende 28-nm-produksjon og sin egen Maxwell-arkitektur, kan det jo tenkes de holder seg der enn så lenge.

Det rapporeteres også om at AMD vil benytte en ny type høyhastighetsminne, kalt HBM som lar seg stable i høyden. HBM-minnet skal kun trekke halvparten så mye strøm som GDDR5-minne og yte hele ni ganger bedre.

Tilnærmet lik ytelse

De tilsynelatende lekkede målingene skal vise et gjennomsnitt av 20 nyere spilltittler, målt i prosentvis ytelsesøkning i forhold til AMDs Radeon R9 285. Videre viser graf nummer én hvor mange watt skjermkortene trekker mens det jobber med et Battlefield 4-brett i flerspiller.

Vi ser av målingene at Nvidias Titan 2-brikke (GM200) og AMDs antatte R9 390X-brikke (Bermuda XT), yter omtrent likt i de spillene som er spesifisert i graf nummer to.

Dessverre vites det ikke hvor mange watt AMDs skjermbrikke trekker, da denne informasjonen er utelatt. Vi ser imidlertid at Nvidias antatte nye toppkort, Titan 2, bare trekker litt flere watt enn AMDs antatte mellomklassekort. Det kan dermed se ut til at AMDs skjermkort fortsatt vil være mer strømsultne enn Nvidias tilsvarende.

Ingen av de ryktede flaggskip-skjermkortene virker å slå den nåværende kongen på haugen, AMDs R9 295x2. Gitt at det ikke er ferdige produksjonsmodeller som er målt, samt at man kan vente seg langt bedre optimaliserte drivere når kortene kommer på markedet, skal vi likevel ikke se bort fra at skjermkorttronen kan få en av de meldte skjermkortene som ny konge etter hvert.

Lurer du på hvor raskt grafikkortet ditt er sammenlignet med andre?
Her kan du sammenligne enkelt » (Tek Ekstra)

(Kilder: Guru 3d, SweClockers)

annonse