Til hovedinnhold

Google bekrefter å ha kjøpt populær navigasjonsapp

Israelsk oppstartsselskap innkasserer rundt 6 milliarder kroner.

Google har bekreftet at de har kjøpt opp den israelske navigasjonsappen Waze. Prisen skal ifølge New York Times være på 1,03 milliarder dollar, men priser opptil 1,3 milliarder er også blitt nevnt.

Navigasjonsappen Waze gir deg veiinformasjon fra andre brukere.Foto: Waze

Waze har i dag nesten 50 millioner brukere, og er en karttjeneste som utvikles gjennom brukernes aktiviteter. For eksempel rapporterer brukerne om forholdene i den daglige rushtrafikken. På den måten hjelper brukerne andre brukere med å finne den raskeste og mest effektive ruten frem til målet, eller til å få beskjeder om ulykker eller dårlige kjøreforhold.

Vil forbedre Google Maps

I et blogginnlegg skriver sjef for Googles geo-avdeling Brian McClendon at mange av funksjonene som ligger i Waze i dag vil kunne bli tatt i bruk i fremtidige versjoner av Google Maps. Samtidig vil dagens Waze-app kunne bli forbedret med søkefunksjoner fra Google.

– Waze-brukerne og teamet bak appen har sørget for gode korreksjoner og oppdateringer av veier. Vi ønsker dem velkommen til Google, og ser frem til å jobbe videre med dem i arbeidet med å lage en omfattende, nøyaktig og nyttig karttjeneste for hele verden, skriver McClendon.

Utviklingsteamet skal ifølge McClendon inntil videre forbli i Israel, som før.

Har du lyst på noen nye apper til smartmobilen din?
Dette er de mest populære appene akkurat nå

(Kilde: Google, New York Times)

annonse