Nyhet

Hun hadde ikke lås på mobilen - ble «Facerapet» av politiet

– Du burde antakeligvis sette passord på telefonen din.

Sist lørdag hadde australske Bella Crooke en hyggelig kveld på byen, der hun og en gjeng andre feiret en venns fødselsdag. Dette ble starten en veldig rar serie hendelser.

Hun glemte nemlig telefonen på et utested. Da hun skjønte hva som hadde skjedd ringte hun telefonen sin. En dørvakt plukket den opp, og sa han skulle levere den på politistasjonen.

Politiet tok selfie

Litt senere dukket det opp en uventet «selfie» på Facebook-kontoen hennes:

Lovens lange arm på Facebook. Foto: Facebook/Bella Crooke

– Du burde antakeligvis sette passord på telefonen. Når du er klar, kan du plukke den opp på Albury politistasjon.

Posten ble godt mottatt av Bellas venner, og politiet bestemte seg for å trekke spøken litt lenger.

Bella morer seg over politiets stunt. Foto: Facebook/Bella Crooke

Det neste de gjorde var å poste et bilde med mobilen bak lås og slå, med teksten «If your worried about the battery going flat, don’t. By the time you pick it up it will be fully "charged". It is a great "cell" phone.»

Så fulgte de opp med å påpeke at telefonen ville slippe tidlig ut, på grunn av god oppførsel.

Da en av Bellas venner sendte en melding til henne og spurte om hun hadde fått telefonen tilbake, svarte de med å ta bilde av en politiuniform. «Nei».

Da hun endelig plukket opp telefonen, var det uten å vite noe om det som hadde skjedd. Overraskelsen hun fikk der var selvsagt bare begynnelsen – politiets spøk spredde seg som ild i tørt gress, og nå er hun verdenskjent.

– Wow, for en sprø uke!

Vanligvis blir ikke folk særlig begeistret når andre poster meldinger på Facebook-kontoen deres, men Bella Crooke tar det hele med et stort smil. På Facebook beskriver hun den siste ukens hendelser som helt sprø:

Berømt! Foto: Facebook/Bella Crooke

– En venn i Norge fortalte meg at det nå var på nyhetene hos henne, så et raskt Google-søk viste at saken har spredd seg til så mange land og så mange språk – jeg lurer på hvordan de har oversatt ordspillene?

Hun fortsetter med å gjøre det ganske klart at hun ikke opplever tiden i rampelyset som noe negativt:

– Jeg skjønner at folk leser dette i to minutter, ler litt, og så går videre med livene sine. Men det var noen svært morsomme to minutter, og det er ganske kult å vite at dette har fått folk over hele verden til å smile!

Hun takker både dørvakten og politimannen, og det eneste hun er lei for er at saken ikke involverte noen morsom kattevideo. Det tror hun nemlig kunne økt sjansene for at hun hadde blitt invitert til Ellen Degeneres Show.

– Ikke noe problem

Politiinspektør Anthony Moodie hos Albury Police avviser overfor avisen Border Mail at saken får noe etterspill for politibetjentene.

– Det overrasker meg ikke at de kommer opp med kreative måter å sikre at eierne får tilbake tingene sine. Det er ikke noe problematisk i å gå inn på telefonen og bruke den til det legitime målet å spore opp eieren, sier han.

Han legger imidlertid til samme beskjed som politiet startet med: Legg en låsemekanisme på telefonen din, så du slipper at uvedkommende kan få tilgang på hele livet ditt.

Det er kanskje ikke så rart Bella Crooke synes saken er hyggelig
Du blir deprimert av å ikke få «likes» på Facebook

(Kilde: Bella Crooke via Mashable)

annonse