Nyhet

Fotograf fikk 20 000 kroner i bot for å krasje en kameradrone her

Nasjonalparken var lite begeistret for stuntet.

Kameradroner har eksplodert i popularitet de siste årene, men fremdeles må man være på vakt når det gjelder bruk av dronene i det offentlige rom.

For en stund kunne vi for eksempel melde om en kvinne som gikk amok etter at en fotograf hadde benyttet en drone til å ta bilder på en strand. Myndigheter har også vært skeptiske, og i Norge har man inntil nylig måttet søke om tillatelse fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet for å få lov til å fotografere med droner.

Mange steder er det imidlertid vesentlig strengere regler når det gjelder dronefotografering. Som nettstedet Jackson Hole News & Guide melder fikk en nederlandsk turist nylig nylig erfare nettopp dette.

Besøkte kjent nasjonalpark

Turisten var på besøk i den kjente nasjonalparken Yellowstone i den amerikanske delstaten Wyoming. En av de største severdighetene i parken er Grand Prismatic Spring, som er verdens tredje største varme kilde.

Nederlenderen ville ikke anledningen gå fra seg til å fotografere det spektakulære fenomenet fra luften, men dessverre hadde han ikke fått med seg at det statlige byrået National Park Service hadde nedlagt totalforbud mot droneflyvning i parken.

Det stoppet imidlertid ikke der, for mannen klarte også å krasje dronen i kilden, noe som er en relativt alvorlig overtredelse. For de to forholdene fikk turisten en samlet bot på solide 3200 dollar, eller rundt 20 000 norske kroner.

Ikke første gang

Dronen var av typen DJI Phantom, og med tanke på at den varme kilden er rundt 50 meter dyp er det lite håp om å få hentet den opp igjen.

Det er for øvrig ikke første gangen slike bøter er blitt gitt. En rekke turister har den siste tiden blitt bøtelagt for å fly kameradroner rundt i Yellowstone-parken, så om du planlegger en tur er det kanskje best å legge dronen igjen hjemme. Til tross for forbudet finnes det imidlertid flere videoer av kilden tatt med drone, og under kan du se en av dem.

Denne dronen har du trolig ikke sett maken til: Den kan bæres på håndleddet »

(Via PetaPixel)

Les også
Vil leve av at folk krasjer dronene sine
Les også
Filmet sel som skremte haier
Les også
Ville du gjort dette?
Les også
– Vi vil bli som Nord-Korea
Les også
Denne kameradronen kan du bære på håndleddet
Les også
Drone sørger for perfekt lyssetting – helt på egen hånd
Les også
Kameradrone tar deg med «inn» i fyrverkeriet
annonse