Tek.no

Nyhet

Ikke ring dette nummeret!

Det kan koste deg 500 kroner hvis du ringer tilbake.

Tønsberg Blad

LIER: Lørdag ettermiddag jobbet Tom Thomassen ute i hagen i Lier. Da han kom tilbake så han at noen hadde ringt ham på mobilen fra et ukjent nummer som begynte med +371.

Istedet for å ringe tilbake søkte han på nettet for å se hvem som hadde ringt. Det var lurt.

-Jeg søkte på nettet, og fant ut at det var svindel. Hadde jeg ringt tilbake hadde det blitt dyrt, sier Thomassen. Ringer man nummeret blir man koblet til en teletorgtjeneste og blir fakturert 500 kron

En annen forteller at mannen hennes har blitt oppringt en rekke ganger med kort mellomrom.

- De har til nå ringt 11 ganger. De ringer så kort tid at det ikke er mulig å ta telefonen om man skulle ønske det. Det er tydelig at de legger opp til at det skal ringes tilbake, skriver kvinnen i en mail.

LES OGSÅ: Klagestorm over hele byen

Drammen Travbanen runder 60 år

Advarer

Ikke ring tilbake hvis du ser dette nummeret. Foto: Martin Plikk

Mange nordmenn har blitt oppringt fra dette nummeret de siste dagene, og Telenor advarer nå mot å ringe tilbake.

– Dette er ren svindel. Det som skjer er at de legger igjen ett eller flere tapte anrop og håper at telefoneieren ringer opp igjen. Da blir man koblet til en teletorgtjeneste og blir fakturert. Dette er ren svindel og Telenor jobber aktivt med å sperre disse numrene, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til rb.no.

Krokan har ingen konkrete eksempler hvor mye svindelen har kostet de som har ringt opp igjen, men han advarer mot at det er snakk om veldig mye penger per minutt. På enkelte nettforum skrives det at man faktureres opp mot 500 kroner i minuttet.

– Å ta telefonen er ikke farlig, da blir man taksert for et vanlig innkommende anrop – så lenge man er i Norge, sier han.

Informasjonssjefen forteller at de ikke vet hvordan «ofrene» blir plukket ut, men at de ser at mange blir oppringt på samme geografiske sted på samme tid.

– Hva skal man som kunde gjøre?

– Jeg vil råde folk til å ikke ta telefonen. For all del ikke ring opp igjen. Varsle politiet og Telenor. Svindlerne bytter nummer, så om vi sperrer et så kommer det et nytt, vi må ha disse numrene for å sperre dem, sier han.

LES OGSÅ: Jakter på tyver med helikopter

Svigermor planla bryllup i all hemmelighet

annonse

Les også