Til hovedinnhold

Så mye koster egentlig Iphone

Prisen på Iphone har blitt et hett tema den siste tiden. Den første versjonen ble ansett som billig for nordmenn som kjøpte den i USA og dro den hjem over Atlanteren. Da den hypede telefonen endelig kom på markedet i ny utgave her var den ikke lenger så billig. Opp til 13.000 kroner risikerer du å betale for telefonen. Men hvor mye betaler Apple selv?
Billigere enn Iphone 2G
Nettstedet Isuppli har gått gjennom de forskjellige komponentene i den nye telefonen for å kunne beregne hvor mye Apple betaler for å produsere telefonen. Ifølge deres analyse tar Apple god fortjeneste. Telefonen koster etter deres vurdering mindre å produsere enn den gamle versjonen.
- Isuppli tror Apple har tatt sikte på å lage et mer kostnadseffektivt design for Iphone 3G sammenlignet med 2G, i et forsøk på å senke utsalgsprisen. Dette gjør det mulig for selskapet å kapre maksimal markedsandel nå mens selskapet fortsatt er hypet og fortsatt representerer noe annet enn sine konkurrenter, sier analytiker hos Isuppli, Andrew Rassweller, ifølge Appleinsider.


Å åpne Iphonen og ta ut komponentene anbefales ikke, men både Isuppli og hobbyreparatører her hos Mobilen har gjort det.
Her er prisen
Ifølge analysen koster det Apple 174,33 dollar å produsere hver enhet. Det vil si 881,93 norske kroner. Denne prisen er basert på Apple sine 8GB utgaver av den nye telefonen. Denne prisen sammenlignet med den prisen Apple tar for telefonen på det amerikanske markedet gir Apple en fortjeneste på 55 prosent per enhet, melder Isuppli.
For å gjennomføre analysen har Isuppli tatt fra hverandre telefonen og sett på opphavet til hver enkelt komponent. I noen tilfeller har de ikke kunnet finne opphavet til komponenten og har da anslått prisen ut fra hva disse komponentene normalt koster å produsere.
Her er en oversikt over alle komponentene Isuppli tok ut:


Denne analysen er lavere enn det selskapet på forhånd trodde telefonen ville koste å produsere. Tidligere estimater beregnet at telefonen ville få en produksjonspris på 224.33 amerikanske dollar, 1134.88 norske kroner.

Mer om
annonse