Tek.no

Nyhet

– Dette er jo en verdensnyhet!

Har du hørt om et nordnorsk mobilselskap før, spør mobilsjefen som ikke skal konkurrere på pris.

Montasje, Tek.no/ Saga Mobil.
Anders Brattensborg Smedsrud

Mange mobilselskaper kjemper med nebb og klør om å være billigst, noen skal være det trygge valget mens andre kanskje setter sin lit til at et kjent navn skal dra kunder.

Når det siste tilskuddet til den lange listen med norske virtuelle operatører, Saga Mobil, fra i dag slår ut årene er det likevel med et ønske om å være det lokale – og som det så tydelig fremheves på selskapets hjemmesider – nordnorske alternativet.

– En verdensnyhet!

Daglig leder i Saga Mobil, Knut-Bjørnar Braathen setter sin lit til at lokal tilstedeværelse betyr vel så mye som pris for kundene deres.
Saga Mobil

– Dette er jo en verdensnyhet! Har du noen gang hørt om et nordnorsk mobilselskap, flirer en (halvveis?) spøkende og nok så ivrig daglig leder i Saga Mobil, Knut-Bjørnar Braathen til Tek.no.

Han har akkurat vært med på sjøsettingen av et mobilselskap som ikke har til mål å toppe listene over billigste abonnement. Går det egentlig an i Norge i 2016?

Avblåser priskrig

Konfrontert med at prisene neppe får noen av lavpriskonkurrentene deres til å skjelve i buksa kontrer Braathen med å slå fast at Saga Mobil aldri ble opprettet for å være med på å «dumpe» teleprisene.

Nå skal riktig nok familieabonnement med rabattordninger, samt en og annen kampanje, være på vei, men hovedfokus vil heller ligge på å tiltrekke seg privat- og bedriftskunder på jakt etter det som beskrives som markedets beste kundeservice, lover Braathen.

Motvekt til sentralisering

Braathen har lang erfaring fra telebransjen, blant annet fra jobber i Network Norway og Telenor. Nå mener han det er viktig å satse lokalt:

– Vi ønsker å bidra til regional verdiskaping i et nasjonalt marked. Lokal tilstedeværelse for våre kunder anser vi for å være et stort konkurransefortrinn i seg selv. I en bransje hvor mye sentraliseres og sågar flyttes ut av landet vil vi være ei motvekt til det. Og være der hvor kundene er, forteller han.

Telia best i Nord-Norge

Saga Mobil opererer uten noen form for binding og byr på Telenor-dekning. I vår landsomfattende dekningstest fra mai viste vi til at Telenor hadde den høyeste gjennomsnittshastigheten i testen vår. Likevel tildelte vi Telia prisen for det beste mobilnettet i Norge. Dette begrunnet vi med at Telenor hadde flere områder enn Telia med svært dårlig dekning og lav hastighet.

Helt spesifikt for Nord-Norge får du ifølge vår test gode hastigheter og god dekning enten du velger Telenor eller Telia. Likevel opplevde vi at det var langt flere steder vi oppnådde dårlige hastigheter med Telenor, enn med Telia. Kun én måling i hele Nord-Norge endte på under 5 Mbit/s for Telia, mot 7 målinger for Telenor.

Se resultatet for Nord-Norge her »

Dyrere enn konkurrentene

Ved hjelp av vår egen abonnementskalkulator kunne vi enkelt sjekke hvordan Saga Mobils fire ulike abonnementer gjør det i forhold til mylderet av konkurrerende virtuelle operatører med Telenor-dekning. Det korte svaret er at Saga Mobil ikke er prisledende – eller i nærheten av å være det – på noen av de fire abonnementene sine.

Saga Mobils abonnementer.
  • «Saga Privat+ 1GB» til 199 slås av «Hello 1GB» til 98 kroner.
  • «Saga Privat+ 3GB» til 249 slås av «Hello 3GB» til 200 kroner.
  • «Saga Privat+ 5GB» til 299 slås av «Chili Fribruk Medium» og «Hello 5GB», begge til 244 kroner.
  • «Saga Privat+ 10GB» til 499 slås av «Chili Fribruk Large» og «Hello 10GB», begge til 294 kroner.

Alle abonnementene til Saga Mobil inkluderer 3000 minutter, SMS og MMS per måned. I priseksemplene våre overfor har vi kun tatt med abonnementsalternativer som kan matche Saga Mobil også på disse områdene.

Har du det smarteste abonnementet for ditt bruk?
Prøv abonnementskalkulatoren vår og bytt leverandør på 1-2-3! »

Les også
Telenor.no tvinger iPhone-kunder til å velge Swap-avtalen
Les også
EU-kommisjonen har bestemt seg: Du skal kunne roame så lenge du bare vil
Les også
Dette er månedens beste mobilabonnementer
Les også
Alle fartsgrenser er opphevet
annonse

Les også