Nå har det kommet en helt ny YouTube-app for VR

Google har stor tro på VR-fremtiden.

De fleste store IT-aktører har begynt å satse på den ennå relativt nye VR-teknologien med litt ulike innfallsvinkler, ikke minst Google, som har bestemt seg for å posisjonere seg skikkelig innen mobil VR. Nå fortsetter selskapet VR-satsingen sin med en helt ny applikasjon.

På den offisielle YouTube-bloggen kan man nemlig nå lese at Google har laget en splitter ny YouTube-app som er bygget helt fra grunn av og spesialdesignet for nettopp virtuell virkelighet.

Den nye VR-appen er i utgangspunktet designet for Googles egen Daydream-plattform. Dette er de tilhørende Daydream View-brillene.

Se alle videoer i VR

I praksis innebærer dette at grensesnittet i appen er tilpasset VR-formatet, samt at alt av innholdet spilles av i VR-format. Det betyr at vanlige, todimensjonale videoer vil bli spilt av på en virtuell «kinoskjerm», som selvsagt ikke gir en fullverdig VR-opplevelse, men som likevel skal gjøre videotittingen mer oppslukende.

Den nye appen vil ellers ha støtte for stemmesøk, og i likhet med den vanlige appen kan du logge deg inn slik at relevante videoer fra kanaler du abonnerer på blir enkelt tilgjengelige.

Haken er at appen foreløpig kun er tilgjengelig for Daydream-plattformen, så du trenger en mobil som er kompatibel med plattformen, hvorav Googles egen Pixel-telefon foreløpig er et av få alternativer. Det er uvisst nøyaktig når appen blir tilgjengelig. En introduksjon kan du se i videoen under.

Vi har allerede forsøkt Googles VR-briller: Slik var det å bruke Daydream View »

Les også
Nå kan du besøke hele verden i VR
Les også
Google jobber med nye VR-briller som byr på en spennende funksjon
Les også
Xiaomi går etter Google med sine nye VR-briller
Les også
Sniktitt: Daydream View
Les også
Snart skal Google slippe massevis av påkostet VR-innhold
annonse