Tek.no

Nyhet

Fri roaming har ført til at nordmenn surfer mer når de er ute og reiser enn hjemme

Telia sier Fri Roaming har vært en suksess.

Shutterstock
17 Aug 2016 18:00

I slutten av april lanserte både Telia og Telenor fri roaming i EU, slik at kundene deres kan reise til utlandet uten å måtte tenke over hvor mye data man bruker.

Denne muligheten har gjort enorme utslag på hvordan nordmenn bruker mobilen i feriemåneden juli, skal vi tro Telias nyeste pressemelding.

10 ganger så mye mobildata

I pressemeldingen skriver Telia at privatkundene deres brukte ti ganger så mye data i EU og EØS i juli i år som samme måned i fjor. Ettersom kundene har kunnet bruke mobilen mye friere når de har vært på ferie, har mobilbruken faktisk vært 20 prosent høyere i utlandet enn hjemme:

Karl Fredrik Lund, eder for Telia Privat.

– Dette er en milepæl for oss som digitalt mobilselskap. Syv av ti kunder med Roam Like Home benyttet seg av tilbudet i juli, og faktisk øker nordmenn bruken av mobildata med 20 prosent når de er i utlandet. Vi surfer altså mer på reise enn vi gjør når vi er hjemme, takket være Roam Like Home, forteller Karl Fredrik Lund, leder for Telia Privat, i pressemeldingen.

Videre skriver Lund at Telia med Roam Like Home har endret folks bruk av mobiltelefonen på reise i utlandet.

– Nå er det ikke lenger en reell bekymring rundt det å koble seg opp mot internett i utlandet.

SJekk ut hvilke abonnementer som tilbyr fri roaming:
Prøv Billigst Mobilabonnement-kalkulatoren vår »

Mest databruk i Sverige

Selv om fri roaming gjelder i hele EU og EØS, er det likevel i Sverige den aller største andelen av mobildataen har blitt brukt.

– 26 prosent av den totale roamingen til våre kunder i EU og EØS blir gjort i Sverige. Dette skyldes primært at Sverige er et attraktivt sommerferieland for nordmenn, og ikke uventet kommer Spania på andreplass tett fulgt av Danmark, avslutter Lund.

Visste du at Telias «fri roaming» ikke er helt fri?
Varer Europa-ferien din for lenge blir du nødt til å betale vanlige roaming-priser »

Les også
Nå kan du surfe og ringe i hele Norden til samme pris som hjemme
annonse

Les også