Til hovedinnhold

AMD sliter fortsatt med røde tall

Taper fortsatt store summer.

Bilde 21318506, iStockphoto

Prosessor -og skjermkortprodusenten AMD har i lang tid jobbet hardt for å holde holdet over vannet økonomisk. I fjor rapporterte vi både at selskapet kan bli nødt til å kutte flere tusen stillinger, og at hele eller deler av den haltende IT-aktøren kan bli solgt.

Solide tap

Nå har tiden kommet for å kunngjøre de siste kvartalsresultatene, og for AMDs del henger de røde tallene fortsatt over selskapet som en mørk sky. Nylig slapp AMD nemlig en pressemelding hvor det meldes om et underskudd på 146 millioner dollar i første kvartal i år.

Dette tilsvarer et tap på hele 31 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, og en reduksjon i aksjeverdien på 0,19 dollar per aksje. Men det er en betydelig bedring fra i fjor, da de på samme tid tapte 580 millioner dollar.

AMD-sjefen Rory Read sier i pressemeldingen at tallene gjenspeiler et vanskelig marked, men han er likevel optimistisk om fremtiden.

Tror på vekst

— Vi har langt på vei fullført omstruktureringene og fokuserer nå på å levere nye, kraftige produkter som vil føre til økt vekst i 2013, sa Read. Ifølge AMD-sjefen vil selskapet fortsette å satse på ulike vekstmarkeder, slik som «system on a chip»-løsninger for bærbare PC-er og nettbrett. AMD slapp tre nye slike i januar.

AMD har også tatt opp konkurransen med Nvidia når det gjelder spilling i nettskyen, og lanserte nylig spesialiserte skjermkort som er laget for slik bruk.

Konsollmarkedet kan muligens gi AMD økte inntekter: Playstation 4 skal ta i bruk fremtidig spesialløsning fra AMD »

(Kilder: AMD, via Techpowerup)

annonse