Til hovedinnhold

Samsung Galaxy Note 3 selger så det griner

Samsungs nye kjempemobil selger dobbelt så bra som forgjengeren gjorde.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

På fire uker har Samsung solgt fem millioner eksemplarer av sin kjempemobil, Galaxy Note 3. Det er dobbelt så mange som selskapet solgte av Galaxy Note II de fire første ukene denne var i salg. I utgangspunktet skulle Note med sin store skjerm, høye pris og sine gode spesifikasjoner være et nisjeprodukt for de spesielt interesserte. Men slik har det ikke gått. Nå selges Note 3 til nesten alle typer sluttbrukere.

Samsung vet ikke hvor mange av telefonene som faktisk er solgt ut av butikkene, men de menge bestillingene fra distributørene taler sitt tydelige språk – dette er et produkt mange ønsker seg. Til sammenlikning tok det fem måneder før Galaxy Note II nådde salgstallene Galaxy Note 3 har nådd på 28 dager.

Les testen av Samsung Galaxy Note 3 på Amobil.no

Men nedtur for Galaxy S4

Note 3 fremstår som et lyspunkt for Samsung, som ikke har solgt like mange Galaxy S4 som selskapet hadde håpet på. Selskapet kungjorde nylig at de har solgt 40 millioner Galaxy S4. Et høyt tall, men likevel mindre enn Samsung hadde kalkulert med. Dette kan også bidra til å fremskynde lanseringen av Samsung Galaxy S5.

HTC og Samsung har også forsøkt å grafse til seg en del av gigantmobilmarkedet med sine modeller HTC One Max, og Xperia Z Ultra. Men foreløpig er det ingen som truer Samsung Galaxy Note 3 i dette segmentet. S3 har en spesiell skjermpenn de kaller S-Pen, og flere funksjoner i programvaren som konkurrentene ikke kan vise maken til.

Kilde: Android Authority

annonse