Tek.no

Nyhet

Canon med mer filmoptikk

Utvider Cinema-serien med to nye objektiver.

12 Apr 2012 19:22

I tillegg til to nye kameramodeller myntet på filmentusiastene, slapp Canon i dag to nye objektiver til sin Cinema-serie. De nye objektivene er to zoom-objektiver, som begge leveres i både EF-fatning og PL-fatning.

Les også: Slipper nytt kamera for Hollywood

De nye objektivene er laget for å tåle oppløsningen til de nye kameraene, som filmer i 4K-oppløsning. Utseendemessig ser de to objektivene ganske like ut, men de dekker en litt forskjellig brennvidde. Det ene har en brennvidde som strekker seg fra 15.5 mm på vidvinkel, til 47mm på full tele. Lysstyrken er imidlertid F2.8 gjennom hele brennviddeomfanget.

Det andre objektivet har en brennvidde fra 30mm på vidvinkel, til 105 mm på full tele. Også dette objektivet er relativt lyssterkt, med like stor blender som det andre objektivet, F2.8. Begge objektivene vil være kompatible med det Canon omtaler som "industristandard-kameraer tilsvarende Super 35mm-format". Det vil si alle modellene i Cinema-serien samt Canons vanlige speilrefleksmodeller med APS-C bildebrikke. Objektivene vil imidlertid ikke være kompatible med Canons fullformatsmodeller. Det nye kameraet Canon EOS 1D C kan imidlertid benytte optikken om man benytter seg av funksjonen som cropper ned bildet tilsvarende Super 35mm-format.

Les også: Speilrefleks for videoentusiastene

De nye objektivene skiller seg litt fra de andre zoomobjektivene i serien, i form av å være mer kompakte og lettere av vekt. Pris og tilgjengelighet blir ikke nevnt i pressemeldingen fra Canon, men hvis vi skal gjette pris er det ikke usannsynlig at prisen vil havne rundt 20 000 euro, eller ca 150 000 norske kroner.

Kilde: pressemelding fra Canon

Les også: Canon med ny filmoptikk

Les også
Er dette slutten for film som gjør deg sjøsyk?
Les også
Slipper nytt kamera for Hollywood
Les også
Speilrefleks for videoentusiastene
Les også
Objektivlekkasje fra Sony
annonse