Tek.no

Nyhet

Tamron-patent kan røpe fremtidsplaner

Ting tyder på at store bildebrikker kommer til et speilløst systemkamera nær deg.

Montasje: Akam/Sony/istock 000010348904
3 Jan 2013 04:06

Flere nettsteder kan melde om at Tamron har tatt patent på et nytt 300 mm objektiv med f/2.8 som største blender. Interessant, men ikke akkurat grensesprengende. Det mest interessante er imidlertid at dette objektivet har stor nok bildesirkel til å kunne brukes på fullformatkameraer, og samtidig har en registeravstand som tyder på at det er tiltenkt et speilløst systemkamera.

Dette betyr ikke nødvendigvis at Tamron vet noe vi ikke vet, eller at et slikt objektiv noensinne vil bli laget, men det er interessant å se at den kjente optikkprodusenten bruker utviklingsbudsjettet sitt på å være i forkant på nettopp denne utviklingen. At det før eller senere vil komme et speilløst systemkamera med fullformatbrikke er sannsynlig, og den som vel ligger best posisjonert for det er Sony.

Foto: Tamron

I høst slapp Sony flere fullformatprodukter, blant annet kompaktkameraet Sony Cyber-shot DSC-RX1 og videokameraet Sony NEX-VG900E. Begge er de første i sin klasse som er utstyrt med fullformatbrikke, og at sistnevnte samtidig har Sonys E-fatning har fått spekulasjonene til å gå høyt. Kan dette tyde på at Sony har planer om et speilløst systemkamera med fullformat?

Les også: Sony handycam får fullformatbrikke

Den store elektronikkmessen CES står i skrivende stund for døren, og vi har ingen indikasjon på hva Sony eller andre som lager fullformatkameraer har planer om å slippe der når den åpner om en knapp uke, men at vi følger med, nettopp med et systemkamera med fullformatbrikke i tankene, kan du være helt sikker på.

Les også: Førsteinntrykk: RX1 - Sonys lille storhet

Kilder:
mirrorlessrumors.com
Egami

Les også
Tamron lanserer ny supertelezoom
annonse

Les også