Til hovedinnhold

Telenor overtar Telekiosken

Skifter navn til Telenor-butikken.

Telenor og Kjedehuset har i dag undertegnet en avtale om at Telenor overtar Telekiosken-butikkene. Telenor har i dag seks butikker under eget merkenavn, men har lenge ønsket seg flere.

Kioskene vil bli ombygd til Telenor-butikker, noe som vil gi Telenor-butikker i alle deler av landet, skriver Telenor i en pressemelding.

Dermed velger Telenor samme strategi som selskapet har valgt i Danmark, ved å satse på butikker under eget merkenavn. I Danmark har Telenor etter hvert også avviklet partneravtaler med andre forhandlere.

I løpet av det siste halvåret har to av toppene i Kjedehuset forlatt bedriften og gått tilbake til forhandlerleddet. Dette har ført til spekulasjoner om at forholdet mellom Telenor og Kjedehuset har vært anstrengt.

Blir heleid datterselskap i Telenor

Hittil har både Telekioskene og Telenorbutikkene vært drevet av franchisetakere under Kjedehuset. Nå skal disse organiseres som et heleid datterselskap av Telenor. Telenor eier også 49 prosent av aksjene i Kjedehuset.

Tilbake i Kjedehuset blir butikkjedene Nordialog og Telehuset, i tilegg til mobilreparatøren mCare, callsenteroperatøren Hermes Dialog og mobildistributøren Telefast.

– Selv om netthandelen vokser, ønsker mange kunder personlig hjelp og service i butikker. Vårt mål er at de som besøker Telenor-butikkene skal oppleve markedets beste service og kompetanse. Ved å etablere en landsdekkende kjede av Telenor-butikker sikrer vi nettopp dette, sier Stein-Erik Vellan, leder for Mobile i Telenor.

Også konkurrentene har valgt å satse på å promotere egen merkevare gjennom mobilbutikker. Tele2 åpnet nylig butikker i Oslo og Bergen, mens Netcom lanserte sin nye bedriftskjede tidligere i år. Netcom døpte også om 55 Telebutikken-fillialer til Netcom-butikker i 2011.

Les mer: Konkurranse fra nettet presser mobilbutikkene >>

Les også
Telekiosken blir Telenorbutikken
Les også
Fem millioner nye Telenor-kunder i andre kvartal
Les også
Prispress gir sammenslåing hos mobilforhandlerne
Les også
NetCom åpner egen bedriftskjede
Les også
Tele2 åpner riksdekkende butikkjede
Les også
Satser på småbedriftene
annonse