Til hovedinnhold

Samsung søker Apple-erstattere

Nå som Apple svikter dem, ser heller Samsung til Kina.

Arkivbilde, Espen Irwing Swang, Amobil.no

Samsung har lenge produsert systembrikkene som sitter i Apples iPhoner- og iPad-er, men det blir det straks mindre av. Apple vil nemlig gjøre seg mindre avhengig av Samsungs delproduksjon i tiden fremover. For å dekke opp noe av den tapte inntekten Samsung har fått fra hovedkonkurrenten Apple – som også er deres største kunde – søker de nå nye partnere, melder Reuters.

Apple og Samsung har til sammen over halvparten av den globale markedsandelen på smarttelefoner, og sistnevnte vil de neste par årene miste betydelige inntekter som følge av at Apple kjøper færre deler. Det sørkoreanske selskapet håper imidleritd å skaffe seg kinesiske mobilprodusenter og produsenter fra andre fremvoksende markeder på kundelisten sin i stedet.

– Ettersom det kun er to smartmobilprodusenter som virkelig gjør det bra, så har systembrikkeprodusentene som supplerer dem vokst i tandem. Så vi har planer om å styrke forholdet vårt til disse kjernekundene, sier Stephen Woo, sjef for Samsungs System LSI-bedrift, som i dag lager prosessorer for Apple-produkter, til Reuters.

– Vi burde diversifisere (fordele økonomiske interesser, red.anm.) kundemassen vår, og har begynt å gjøre dette allerede ved å legge til noen kinesiske kunder, sier Woo.

Lenovo og Meizu er to av produsentene som har tatt i bruk Samsungs Exynos-brikker. Likevel møter de tøff konkurranse fra særlig Qualcomm, Texas Instruments og Nvidia, som leverer systembrikker til flere av Samsungs mobilprodusentkonkurrenter.

Les også: Apple vraker Samsung

Mer om
annonse