Til hovedinnhold

– Sony Xperia Honami får 20-megapikselkamera

Mobilen er kanskje vanntett, men spesifikasjonene har nå lekket ut.

Sony/GSMArena/montasje V. Haugen

Ryktene om Sonys kommende toppmodel har svirret en stund. Nå melder blant andre GSMArena og Engadget om at spesifikasjonene til Sony Xperia Honami skal være lekket på Internett.

Mobilen skal være IP57-sertifisert, og dermed tåle både støv og rusk, samt at den kan senkes en meter under vann i 30 minutter. Med lekkasje i dette tilfellet mener vi imidlertid at den blant annet vil få en 5-tommers Full-HD-skjerm (1080p), en firekjerners Snapdragon 800-prosessor på 2,2 GHz, og et tilsynelatende knallbra kamera.

Hovedkameraet, av typen Exmor RS, tar bilder med 20,7 megapikslers oppløsning. Det kan også skilte med en Sony G-linse og en bildeprosessor fra BIONZ (1/2.3 tommer). Frontkameraet er ifølge rapportene et 2-megapikselkamera.

Kameramobil i toppklassen?

Dette er spesifikasjonslisten ePrice har lekket.Foto: ePrice via Engadget

Sony Xperia x1 Honami, eller hvilken variant av disse navnene Sony ender opp med, måler 144 x 73,9 x 8,3 mm.

Lagringsplassen på selve telefonen sies å være "bare" 16 GB, men mobilen støtter heldigvis minnekort også (microSD). RAM er på 2 GB. Batteriet er på 3000 mAh, og telefonen har også en egen strømsparingsmodus kalt Stamina Mode. Den kommende toppmodellen til Sony har i alle fall 4G og NFC, og leveres med siste versjon av Android 4.2.

Ryktene stammer for øvrig fra den taiwanske nettsiden ePrice, men det er Engadget som har satt to og to sammen for å trekke konklusjonen om at dette må være Sony-mobilen. Med tanke på det allerede varslede 20-megapikselkameraet og en 5-tommers skjerm, samt IP57-sertifiseringen, synes også vi det virker usannsynlig at dette skulle være en annen mobil en Xperia Honami.

Det endelige svaret på denne sagaen får vi etter alle solemerker 4. september på IFA-messen i Berlin, da Sony har innkalt til pressekonferanse.

Les også: – Denne kameramobilen gjør avansert fotografering gøy

(Kilder: GSMArena, Engadget)

annonse