Til hovedinnhold

Slik blir nye Google Play

Snart får du en sikrere og bedre butikk på Android-mobilen din.

iStockPhoto

En ny versjon (v. 3.9.16) av applikasjonsbutikken Google Play Store skal være på vei til all verdens Android-mobiler, og ifølge AndroidAuthority byr oppgraderingen på noen interessante forbedringer.

For det første kan du nå slette apper fra listen over "mine apper", hvor du finner samtlige apper du noen gang har lastet ned med Google-kontoen din. Ved å slette apper du aldri i livet kommer til å laste ned på nytt får du nemlig bedre oversikt over de som er verdt å spare på.

Sjekker etter "malware" automatisk

Videre virker det som om at den nye Play Store-appen får en funksjon som automatisk sjekker etter skadelig programvare. I installasjonsfilen (.apk) ligger nemlig det såkalt XML-kode som hinter om dette. Spesifikt er det snakk om disse kommandoene:

  • "Installing this app may harm your device"
  • "Installation has been blocked"
  • "Google recommends that you do not install this app."
  • "To protect you, Google has blocked the installation of this app."
  • "I understand that this app may be dangerous."
  • "Verify apps?"
  • "Allow Google to check all apps installed to this device for harmful behavior?"

AndroidAuthority tolker dette som at Google heretter vil sjekke appene du laster ned via en database, noe som kanskje er grunnen til at selskapet kjøpte Virus Total for kort tid siden. Også installerte apper kan tilsynelatende skannes. Tidligere har du måttet bruke tredjepartsprogrammer som Avast eller Lookout for å sjekke apper for "malware".

Ønskeliste og gaver

En tredje nyhet er at Google Play Store får en funksjon som heter "Wishlist" – eller ønskeliste. Her vil du kunne huke av apper som du ønsker deg. Kilden gjetter på at det også vil bli mulig å gi apper som gave, ettersom ønskeliste-funksjonen nå kommer på plass.

Eksakt når den nye versjonen av applikasjonsbutikken kommer til Norge vet vi rett og slett ikke ennå.

Les også: Trojaner ble lastet ned opptil 100 000 ganger

(Kilde: AndroidAuthority)

Mer om
annonse