Til hovedinnhold

Gaming

NyhetSony kjøper nettsky-spilltjeneste

Sony kjøper Gaikai

Nå er det nettskybaserte spillselskapet i japanernes hender.

Gaikai

Det amerikanske selskapet Gaikai tilbyr direkte tilgang til spill på PC-en, telefonen eller TV-en din via nettskyen. For snart én måned siden skrev vi at amerikanerne slo kreftene sammen med sørkoreanske Samsung, men nå varsler japanske Sony Computer Entertainment (SCE) at de like så godt har kjøpt opp hele selskapet.

Prisen for oppkjøpet er på cirka 380 millioner dollar, og det tilsvarer rundt 2,3 milliarder norske kroner.

Tjenesten som Gaikai og andre leverer, er rett og slett spilling over Internett. Det er en serverpark som tar seg av selve spillet, mens du kun mottar en ren bildestrøm. På den måten kreves det ingen avansert maskinvare i brukerenden, kun en enhet som kan vise bildet – som en mobil, et nettbrett, en TV eller en bærbar PC.

Ny tjeneste

Sony har via kjøpet av Gaikai planer om å starte en helt ny nettskytjeneste som etter sigende skal kombinere Gaikais teknologi med Sonys kunnskap og erfaring innen spillplattformer.

– SCE vil levere en nettskybasert streamingtjeneste i verdensklasse, sier Sony-sjef Andrew House i en pressemelding.

– Denne tjenesten lar brukere øyeblikkelig nyte en stor mengde innhold fra oppslukende spill med krevende grafikk til mer vanlig innhold når som helst og hvor som helst på ulike Internett-tilkoblede enheter, sier han.

Konsernsjef i Gaikai, David Perry, er ikke mindre snau:

– SCE har bygd opp en utrolig merkevare med PlayStation og har fått respekt fra utallige millioner av spillere verden over. Vi er stolte over å få muligheten til å hjelpe SCE med å raskt dra nytte av fordelene med den interaktive nettskyen og å fortsette å få økosystemet deres til å vokse, å gi utviklere nye muligheter, å drastisk øke tilgjengeligheten til eksisterende innhold og gi fantastiske, nye opplevelser til brukere over hele verden.

Potensiell gullgruve for Sony-arkiv

Gaikai er basert i California og ble stiftet i 2008. Tjenesten har også blitt integrert med YouTube og Facebook, og er tilgjengelig i 12 land per dags dato.

Det er uklart nøyaktig hvordan Sony kommer til å dra nytte av Gaikais streamingteknologier. Tidligere har det vært snakk om at Sony og Gaikai var i samtaler om å få Sonys enorme arkiv med spilltitler fra PlayStation 1 og PlayStation 2 over på Gaikais tjeneste, og dermed gjøre dem tilgjengelig på en stor mengde enheter.

I dag tilbyr Sony en rekke gamle spill fra sine tidligere konsoller via sin nettbutikk PlayStation Store, som er tilgjengelig via PlayStation 3, PlayStation Vita og PlayStation Portable.

Påvirker Samsung?

Det er foreløpig for tidlig å si hvordan Sonys oppkjøp av Gaikai vil påvirke eksisterende avtaler som den med Samsung. Her ble det lovet å gi forbrukerne tilgang til spill for PlayStation 3 og Xbox 360, men uten at du behøver å eie konsollene.

Vi er på Facebook!

Den nettskybaserte spillingen skulle bli tilgjengelig i de fremste Smart TV-modellene fra Samsung, og tjenesten fikk navnet «Samsung Cloud Gaming».

(Kilde: techPowerUp / Pressemelding)

annonse