Til hovedinnhold

– Norske mobilkunder har spart milliarder på Tele2-nettet

Frykter likevel ikke for konkurransen i mobilmarkedet.

Post- og teletilsynet

Sjef i det norske Post- og teletilsynet, Torstein Olsen, mener norske mobilkunder har spart to milliarder kroner på mobilregninga ved at Tele2 har presset prisene ned i det norske mobilmarkedet.

Olsen viser til Post- og teletilsynets statistikk som viser at prisene i markedet har falt kraftig etter at Tele2 lanserte sitt eget nett. Han påpeker at Tele2 antagelig har spart norske mobilbrukere for betydelig mer enn de to milliardene som nettet er subsidiert med.

– Siden det er pris Tele2 har brukt som virkemiddel, er det enkelt å anta at nordmenn har spart mer enn dette på mobilregninga, sier Olsen til Inside Telecom.

Tror Ice vil bli ny tredje aktør

PT-sjef Torstein Olsen viser til denne grafen som viser prisutviklingen i det norske markedet etter at Tele2 lanserte sitt eget nett.

Det var i sin tid aggressiv priskonkurranse mellom Chess og Tele2 som gjorde at mange ringte tilnærmet gratis. I dag er begge selskapene kjøpt opp av Teliasonera, som også eier NetCom.

Olsen er likevel ikke bekymret for at Teliasoneras kjøp av Tele2 skal gi høyere priser. Han tror Ice vil gå inn i det norske markedet som en tredje aktør, og påpeker at selskapet ikke har kjøpt frekvenser for 700 millioner fordi de har planer om å sitte på gjerdet.

Les mer: Høyt spill om Tele2-nettet

Kilde: Inside Telecom

annonse