Tek.no

Nyhet

Nytt Fun Run-spill klatrer på topplistene

Det norske spillselskapet Dirtybit håper på å gjenta suksessen med Fun Run 2.

Dirtybit
5 Des 2014 14:59

Høsten 2012 lanserte tre NTNU-studenter mobilspillet Fun Run, et spill som i løpet av kort tid ble en av de største appsuksessene noensinne i Norge – med rundt 45 millioner nedlastinger.

Spillskaperne i Dirtybit er nå klare med oppfølgeren, Fun Run 2, for både Android og iOS. Nå håper selskapet å gjenta suksessen fra 2012.

Teamet i Dirtybit. Fra venstre, bak: Fredrik Fors Hansen, Aleksander Elvemo, Anne Marte Markussen, Ida Vilhelmiina Oltedal, Maxime Montera, Matthew Guise. Fra venstre, foran: Aurora Klæboe Berg, Erlend Haugsdal (adm. dir og medgründer), Martin Vagstad.Foto: Dirtybit

– På få timer har vi alt klart å klatre til 13. plass på den amerikanske Top Free Apps-listen. På de samme timene har spillerne rukket å legge igjen tilsammen over 2 år i spilletid! Nå er det amerikanske highschool-studenter som gjør spillet viralt – akkurat slik som det var med Fun Run tilbake i 2012 da det ble lansert, forteller Aurura Klæboe Berg i Dirtybit.

Senere på dagen tok Klæboe Berg kontakt igjen for å fortelle at spillet nå hadde klatret til 8. plass, og at det lå på 5. plass i spillkategorien i USA.

Spill opptil fire sammen

Fun Run 2 er et sanntids multiplayer plattformspill hvor opptil fire personer kan spille samtidig. Hensikten med spillet er å styre noen tegneserieaktige figurer som løper avsted på skjermen, og aller helst komme først i mål.

Fun Run 2.Foto: Dirtybit

– Med Fun Run 2 ønsker vi å fortsette med å gi spillerne våre den beste flerspilleropplevelsen for korte spill på mobil- og nettbrettplattformen, sier Erlend Børslid Haugsdal, administrerende direktør og en av grunnleggerne i Dirtybit.

Den første versjonen av Fun Run spredde seg viralt blant elever på videregående skole i USA. Ifølge Dirtybit spilles originalversjonen fortsatt mye. Selskapet står også bak spillet Dino Dash, som ble lansert i sommer.

Fun Run 2 kan lastes ned fra App Store eller Google Play.

Krillbite er et annet norsk selskap som har hatt suksess:
– Definitivt blant de mest spennende spillskaperne vi har i Norge »

Lurer du på hvilke apper du bør satse på?
Her er våre siste app-tester »

Les også
– Definitivt blant de mest spennende spillskaperne vi har i Norge
Les også
– Dette er positivt og spennende for norsk innovasjon
Les også
Fun Run-skaperne har lansert nytt mobilspill
annonse

Les også