Tek.no

Nyhet

Fanget flott «hyperlapse»-video fra et fly

Hevder det er verdens første av sitt slag.

Matthew Vandeputte
11 Mar 2014 13:08
annonse

Såkalte timelapse-videoer er en ganske kjent teknikk som kan by på mange slående estetiske inntrykk, for eksempel den delikate tilblivelsen til en snøkrystall, eller hypnotiske stjernehimler.

Nettstedet PetaPixel melder nå om en amatørfotograf som har lagd en ganske unik «hyperlapse»-video, som fotografen selv våger å kalle verdens første i sitt slag.

Hyperlapse-teknikken er en slags underkategori av timelapse som innebærer at kameraets posisjon beveger seg over svært lange avstander mens fotograferingen foregår. I vanlig timelapse står kameraet som regel enten stille, eller så flyttes kameraet over korte avstander for eksempel på skinner.

Solnedgangen fra fly

Det Matthew Vandeputte, som han heter, i dette tilfellet gjorde var å fotografere himmelen gjennom vinduet på et fly, hvor han takket være heldig timing og posisjonering av flyet fikk fanget opp solnedgangen.

annonse

Han satte da kameraet i drive-modus for kontinuerlige eksponeringer, fant et utsnitt hvor flyvingen ikke var synlig og holdt kameraet så stille som mulig ved å kontrollere åndedrettet.

Kameraet som ble brukt var av typen Canon 5D Mark III, objektivet var et Canon 24-105L og til å stabilisere bildene i etterkant brukte han programmet Adobe After Effects.

Resultatet ble hyperlapse-videoen under, som på mange måter er til forveksling lik en vanlig video. Solen er bare synlig i siste del av videoen, men ifølge fotografen skal du også kunne se at fargen på skyene forandrer seg før solen dukker opp.

Nå er det enkelt å lage proffe timelapse-videoer: Nytt gratisprogram erstatter dyre rigger »

(Kilde: PetaPixel)

Les også
360fly filmer alt som skjer rundt deg
Les også
Denne timelapse-videoen er noe utenom det vanlige
Les også
Sjekk den vakre timelapse-videoen laget i Lord of the Rings-omgivelsene
Les også
Se den nærmest hypnotiske videoen av stjernehimmelen
Les også
Se hvordan en snøkrystall blir til
Les også
Nå blir det enkelt å lage proff timelapse
annonse

Les også