Tek.no

Nyhet

Contour Roam3 digger det våte element

Med dette actionkameraet slipper du kanskje å kjøpe vanntett hus i tillegg.

Contour / Shutterstock
Vegar Jansen
27 Sept 2014 07:35

Si «actionkamera» til en over gjennomsnittlig aktiv nordmann, og han vil prompte peke på GoPro-kameraet han har montert på sykkelhjelmen. Men det finnes også andre aktører som liker fart og spenning, hvorav en er amerikanske Contour.

Nå har akkurat Contour tryllet fram et nytt medlem i sin familie av actionkameraer. Sistemann ut har fått benevnelsen Roam3, og er således naturlig nok en arvtager etter Contour Roam2 – uten at det på utsiden er noen store fysiske forskjeller å spore.

Men det er jo sikkert helt i orden for den som foretrekker Contours mer strømlinjeformede fasong.

Fiks ferdig vanntett

Den kanskje største forskjellen fra forgjengeren er nok at nykommeren tåler mer vann uten at den må puttes i en annen vanntett boks. Der Roam2 hadde en grense på én meter, skal aluminiumskarosseriet til Roam3 takle trykket ned til ti meters dyp – kjekt for deg som liker snorkling eller annen vannsport altså.

Foto: Contour

Når det gjelder videoprestasjonene har det på den annen måte ikke skjedd så mye. Kameraet kan ta opp med en oppløsning på 1080p med 30 FPS, 720p med 60 FPS eller 480p med 120 FPS – ikke spesielt revolusjonerende i dag. Men dette vil nok likevel duge for de aller fleste.

I tillegg kan kameraet svitsjes over i fotomodus der man tar enkeltbilder med fem megapiklers oppløsning.

Videre er Roam3 utstyrt med en laser som gjør det relativt enkelt å sikte inn kameraet selv om du faktisk ikke selv kan se nøyaktig hvor det peker.

Vidvinkelobjektivet dekker for øvrig 170 grader og kan roteres 270 grader. Sistnevnte gjør det langt enklere å finne en egnet plass å montere kameraet. For øvrig følger det med to forskjellige festeanordninger, en oppbevaringspose og et microSD-minnekort på 8 GB i esken.

Kan ikke bytte batteri

Foto: Contour

En av ulempene ved å ha et såpass vanntett kamera er at forseglingene setter visse begrensninger – og akkurat som på Roam2 er det slik at du ikke kan bytte det oppladbare batteriet på Roam3. Kapasiteten er oppgitt til å være på 1350 mAh, men nøyaktig hvor lenge det vil holde er vi ikke sikre på.

Det er dårlig nytt for deg som ellers gjerne har et par reservebatterier som kjapt og enkelt kan byttes i felten.

Dette er jo ikke nødvendigvis noen krise dersom du har god tid eller kan planlegge litt, ettersom det alltids er mulig å ta med seg en solid batteripakke å lade opp fra. Men da det gjerne tar noen timer å lade opp et batteri, er det jo ikke av det aller mest praktiske når sola begynner å gå ned.

Skulle ikke dette plage deg, er det greit å få med seg at Contour Roam3 allerede er i salg, og koster i skrivende stund rundt 2000 kroner.

Ikke bare mennesker liker action:
GoPro lanserer utstyr for hunder >>>

Kilde: Contour

Les også
Skal HTC kjempe mot giganten GoPro?
Les også
Slik får du mer ut av GoPro-kameraet ditt
Les også
GoPro lanserer utstyr for hunder
Les også
Liten kameratøffing ypper seg mot GoPro
Les også
Lanserer vanntett actionkamera
annonse

Les også