Tek.no

Nyhet

Smittsom suksess etter ebola-utbruddet

Nå har 35 millioner lastet ned spillet Plague Inc.

skjermbilde/Plague Inc.
28 Okt 2014 12:26

Det kan kanskje virke forkastelig å lage et spill som går ut på å spre en sykdom eller et virus til flest mulig mennesker på jordkloden, men det er altså det Plague Inc. handler om. For å vinne strategispillet må du utslette menneskeheten ved å skape en epidemi.

Nå skriver Polygon at Plague Inc. har sett en økning i antall nedlastninger på 50 prosent de siste to ukene. Utvikleren selv, James Vaughan, hevder at han aldri har opplevd en slik oppsving i nedlastninger, og er ikke i tvil om at det skyldes det pågående ebola-utbruddet.

– Dette er første gang en virkelig hendelse har hatt en effekt på salgstallene, og særlig etter at ebola kom over til Amerika. Folk er nysgjerrige og vil vite mer om smittsomme sykdommer. Plague Inc. kan spille en rolle, ettersom det gir et intelligent innblikk i hvordan smittsomme sykdommer kan spre seg, sier Vaughan til Polygon.

Spillerne velger ebola

35 millioner mennesker har lastet ned Plague Inc. til PC og mobil siden lanseringen for to år siden. I spillet kan spillerne gi viruset de laget et valgfritt navn, og ifølge Vaughan har «Ebola» dukket hyppig opp i skjermbilder som deles på nettet.

For øvrig har utvikleren ikke tatt høyde for at virusene i spillet kan spres på samme måte som ebolaviruset spres i virkeligheten. Nærmere forklart kan ikke virkelig ebola spres via luftsmitte, og det er også snakk om en viss inkubasjonstid før smittebærere kan spre smitten. Dette er det ikke tatt høyde for i spillet.

Vaughan sier han heller ikke kommer til å tilpasse spillet med et ebola-scenario, slik han tidligere har gjort med apevirus da Dawn of the Planet of the Apes kom på kino.

Snakker med veldedige organisasjoner

Spill er spill, og virkelighet noe annet. Selv om Vaughan har laget et spill som er alt annet enn medmenneskelig, ønsker også han å bidra i kampen for å stanse ebola. Og han tror den nye interessen for Plague Inc. kan være med å skape oppmerksomhet for organisasjoner som jobber for å stanse epidemien.

Han sier derfor til Polygon at han er i dialog med flere veldedighetsorganisasjoner om å bidra på sin måte. Enten ved å gjøre Plague-spillerne bevisst på de reelle utfordringene som er knyttet til ebola, eller ved å delta i innsamlingsaksjoner.

– En smittsom sykdom i ett land får konsekvenser for oss alle. Folk har snakket om å sette Vest-Afrika i karantene, slik at vi i resten av verden ikke skal trenge å bekymre oss, men det er helt galt. I vår sammenknyttede verden er en sykdom i ett land også en trussel for alle andre, sier Vaughan.

Mobilutgaven av Plague Inc. er gratis til Android, og koster 9 kroner til iPhone/iPad.

Kan det begrense smittefaren for helsepersonell?
Roboter skal kjempe mot ebolaviruset »

(Kilde: Polygon, Gamer.no)

annonse