Tek.no

Nyhet

Sjakkbrikkene fester seg til brettet

Nordmann frister lykken på Kickstarter med et brettbart sjakkbrett.

Kickstarter: Gitte Paulsbo/montasje
25 Nov 2014 11:10

I september i år ble innsamlingstjenesten Kickstarter lansert i Norge. Foreløpig har vi ikke sett all verdens av spennende prosjekter, men nå har i alle fall Kickstarter-redaksjonen funnet et fra Norge som de liker. Dompap Designs brettbare sjakkbrett i papp har nemlig fått nettsidens «Staff pick»-stempel.

Sjakkhysteriet her til lands kom med full styrke i fjor, og med Magnus Carlsens overbevisende VM i Sotsji denne måneden har sjakkspill igjen vært på alles lepper.

Oppfinneren bak det brettbare sjakkbrettet heter Edvard Glazebrook, en 22 år gammel arkitekturstudent fra Oslo. Han har brukt laser for å skjære ut brikkene og brettet. Det er laget slik at du enkelt skal kunne ta med deg brettet der du går, selv om du skulle være midt i en duell. Brikkene kan nemlig festes til brettet.

Filmen under forklarer konseptet mer i detalj:

Koster fra 200 kroner

Foreløpig har Glazebrook laget en utgave i papp og en i kryssfinér (tynne treplater som er limt sammen). Via Kickstarter koster de henholdsvis 200- og 300 kroner i svart utgave, mens brett i farger koster en femtilapp mer. Brettet leveres i februar 2015.

Med to uker igjen av kampanjen er oppfinneren litt over halvveis til målet sitt på 40 000 kroner. Klarer han det, vil han og kompanjongene satse på produksjon av det brettbare sjakkbrettet i større skala.

Nå jobber de også med å lage en variant i metall, men de vet foreløpig ikke om det vil fungere like bra.

Les mer om det norske sjakkprosjektet på Kickstarter.

Verdens beste sjakkspiller heter ikke Magnus Carlsen
Derfor spiller datamaskiner bedre sjakk enn verdensmesteren » (Tek.no)

(Kilde: Kickstarter)

annonse

Les også