Til hovedinnhold

Mediehuset Tek fikk pris for dekningen av datalagringsdirektivet

Høstet hederlig omtale på bransjetreff for nettjournalistikk.

Onsdag samlet Norwegian Online News Association (NONA) en rekke norske nettmedier under arrangementet NONA13. Mediehuset Tek, som står bak Amobil.no, fikk prisen «hederlig omtale» for dekningen av datalagringsdirektivet.

– Vi setter stor pris på denne utmerkelsen. Datalagringsdirektivet er en kompleks og tung problemstilling som vi har jobbet systematisk med over tid, sier Per Øivind Skard, ansvarlig redaktør i Mediehuset Tek.

Juryen begrunner valget med at Mediehuset Tek har tatt tak i en vanskelig og komplisert sak nær oss. Journalistene pekte på praktiske umuligheter, påviste undervurderte kostnader og laget verktøy som hjalp forbrukerne.

Juryen legger også til at Mediehuset Teks dekning av DLD-saken trolig var én av årsakene til at innføringen av DLD har blitt forsinket.

I juni publiserte Amobil.no og Mobilen.no et verktøy som enkelt lot deg kreve innsyn i alle opplysningene som teleleverandøren din lagrer om deg. Det er ikke rent lite; en av våre kollegaer fikk tilsendt 150 liggende A4-ark med skrift på begge sider, i liten skriftstørrelse, som oppsummerte ganske nøyaktig hva han hadde foretatt seg de siste månedene. På få dager hadde 2000 av leserne våre krevd innsyn via verktøyet.

Hardware.no har fulgt datalagringsdirektivet helt siden det ble kjent at det ville komme til norsk jord. Vi har gått hele lovforslaget i sømmene, dekket kostnadspørsmålet, løftet frem erfaringene fra våre naboland og mye mer.

Mobiloperatørene har lagret store mengder opplysninger om deg. Du har rett til å få de utlevert.

Bergens Tidene, Sunnmørsposten, VG og NRK fikk også hederlig omtale under prisutdellingen. Sindre Østgåd, NRKs nettsjef, ble kåret til årets netthode, mens VG fikk prisen for årets nettprosjekt med VG Direkte.

Juryen er ledet av NONA-leder og medieforsker Jens Barland.

annonse