Til hovedinnhold

Gaming

NyhetNASA vil at <em>du</em> skal lande Mars-roveren deres

NASA vil at du skal lande Mars-roveren deres

Nå kan du hjelpe Curiosity med sin virtuelle landing i Xbox 360.

Microsoft/Smoking Gun Interactive

På mandag den 6. august lander roveren Curiosity på Mars, i en komplisert landingsprosess som NASA kaller «seven minutes of terror».

NASA vil at så mange som mulig skal ta del i det historiske oppdraget, og har derfor blant annet lansert spillsimulatoren Mars Rover Landing, hvor du blir invitert til å være med på å forsøke å lande roveren.

Dermed får du på en måte oppleve denne avgjørende delen av romferden, men samtidig slippe å risikere utstyr til milliarder av kroner.

Uforutsigbar ferd

Mars Rover Landing er Kinect-styrt.Foto: Microsoft/Smoking Gun Interactive

Spillet lar deg ta kontrollen over Curiosity-romfartøyet når det treffer atmosfæren til Mars. Herfra blir det en humpete og uforutsigbar ferd ned til bakkenivået.

I samarbeid med Microsoft har NASA nemlig forsøkt å gjenskape så mye som mulig av det som skal foregå i virkeligheten om noen uker, og det vil bli alt annet enn lett.

Ifølge NASA er hensikten med spillet å øke bevisstheten om Curiosity-roveren og oppdraget på Mars.

Leter etter liv

Curiosity-roveren skal fokusere på Gale-krateret og finne ut om den røde planeten har vært eller kan være i stand til å støtte mikrobielt liv. Roveren vil ta i bruk en haug med instrumenter for å utføre oppdraget sitt, inkludert lasere som kan skjære i stein og verktøy som kan oppdage organiske stoffer.

– Teknologi gjør det mulig for offentligheten å delta i utforskningen som aldri før, sier Mars-oppdragets PR-kvinne Michelle Viotti i en pressemelding. – Ettersom utforskning av Mars grunnleggende sett er en felles menneskelig bragd, vil vi at alle rundt omkring på globen skal få en mest mulig oppslukende opplevelse.

Det Kinect-kontrollerte spillet Mars Rover Landing er gratis tilgjengelig for Xbox 360 hos Xbox Live Marketplace.

Bli vår fan på Facebook!

Sjekk ut flere Mars-relaterte leketøy og verktøy på NASAs Curiosity-hjemmeside.

(Kilde: NASA)

annonse