Her er Steve Jobs-yachten

Apple-grunnleggeren hadde "one more thing" å vise fram til verden.

Da Steve Jobs vandret på jorden hadde han en drøm om å en dag sjøsette sin egendesignede luksus-yacht. Dessverre døde Apple-sjefen i fjor, og fikk aldri oppleve å sette sine føtter på dekket av sitt nye leketøy.

Men nå, etter seks år med design og konstruksjon, har vidunderet endelig fått vann under kjølen. Denne helgen kunne verden for første gang se båten i den nederlandske havnen Aalsmeer. Nettstedet OneMoreThing.nl fikk komme ombord og ta eksklusive bilder og en video som du kan se i bunnen av saken.

Og barnet skal hete...

En rekke iMac-er fra Apple kan tydelig skimtes i styrehuset.Foto: OneMoreThing.nl

Mange trodde båten skulle døpes "iYacht". Men skjønnheten har i stedet fått det klassiske navnet "Venus". Og med et utseende som minner om en blanding av en Apple-butikk og operaen i Oslo, så vil den nok vekke oppsikt i de havnene den besøker.

I god Apple-tradisjon er ikke frigitt mange tekniske detaljer om båten, som er spesialdesignet av franske Philippe Starck. Men ifølge ComON.dk skal yachten være mellom 70 og 80 meter lang og hovedsakelig være bygget i aluminium. Rorhuset er proppet med moderne teknologi, og navigasjonen skjer selvsagt via 27-tommers iMac-er fra Apple.

Håpet å leve lenge nok

Jobs skal ha begynt å tegne skisser av båten etter et cruise i Middelhavet, som han kalte sin beste ferie noensinne. Da han ble syk, innså Apple-grunnleggeren at han kanskje ikke ville få oppleve at båten ble sjøsatt.

– Det gjorde meg svært ulykkelig, men jeg fant ut at å jobbe med designen var morsomt. Og kanskje har jeg en sjanse til å være i live når den er ferdig, sa Steve Jobs til forfatteren Walter Isaacson i 2011.

Les også: Steve Jobs ville lage iCar

Her kan du se video av yachten "Venus":

Kilder: OneMoreThing.nl, ComON.dk, E24.no

Les også
Leketøyene du neppe har råd til
Les også
Steve Jobs ville lage iCar
Les også
Her er Steve Jobs' største suksesser
annonse