Tek.no

Nyhet

Ny iPod Touch med Siri

Her er Apples nye musikkspillere.

Apple
Kurt Lekanger
13 Sept 2012 16:03

Det var naturlig nokiPhone 5 det var størst oppmerksomhet rundt på Apples store presselansering onsdag kveld.

Apple lanserte imidlertid også nye versjoner av sine musikkspillere, iPod. Både den lille Nano-modellen og storebror iPod Touch har blitt kraftig oppgradert. I tillegg kommer alle musikkspillerne nå med Apples nye og forbedrede ørepropper, som har fått navnet Earpods.

iPod Nano.Foto: Apple

iPod Nano den tynneste noensinne

Den nye iPod Nano-modellen er den tynneste iPoden noensinne, med en tykkelse på 5,4 millimeter. Apple har økt størrelsen i forhold til den lille kvadratiske modellen de lanserte forrige gang.

iPod Nano har nå en 2,5-tommers skjerm som støtter "multitouch", og den har fått en egen Hjem-knapp som gjør at du raskere kommer tilbake til startskjermen. Det er også egne knapper for å kontrollere volum og for å starte eller pause avspilling av sanger.

Batteriet i iPod Nano skal holde til 30 timers musikkavspilling, ifølge Apple.

2012-modellen av iPod Touch har fått et bedre kamera enn forgjengeren.Foto: Apple

iPod Touch med fire tommer skjerm

Den nye iPod Touch-modellen får i likhet med iPhone 5 en fire tommers skjerm med samme 1136 x 640 punkters oppløsning som benyttes i iPhone. Den har også fått et bedre kamera på fem megapiksler.

iPod Touch er 6,1 millimeter tykk, og skal dermed også være den tynneste iPod Touch-modellen fra Apple. Den benytter en A5-brikke med to prosessorkjerner, samme prosessor som satt i iPhone 4S. iPhone 5 er blitt oppgradert til en enda raskere A6-brikke. A5-brikken vil uansett bety at grafikkytelsen skal være sju ganger raskere enn på forrige generasjon iPod Touch.

Siden iPod Touch benytter samme iOS 6-operativsystem som i iPhone 5, vil den komme med støtte for Apples talestyring Siri.

Apple har tidligere fått kritikk for at den blanke baksiden på iPod Touch lett får riper. Baksiden på den nye modellen er nå i børstet aluminium, som skal være mindre utsatt for riper.

Batteritiden er oppgitt til 40 timer med musikkavspilling eller 8 timer med video.

Mange farger

Begge iPod-modellene er tilgjengelig fra oktober, og vil komme i en rekke ulike farger. iPod Touch kommer i fem ulike farger, mens du kan velge mellom sju ulike farger om du kjøper en iPod Nano.

Prisen på iPod Touch vil ligge på 299 dollar for 32 GB-modellen eller 399 for 64 GB-modellen. iPod Nano vil koste 149 dollar for en modell med 16 GB. Priser i Norge er foreløpig ikke kjent.

Les også vår sniktitt på iPhone 5 her

Les også
Vi fikk klå på nye iPhone 5
Les også
Dette lanserte Apple
Les også
Apple har lansert iOS 6
annonse

Les også