Tek.no

Nyhet

Electric Imp vil koble brødristeren din til Internett

Nå skal alt kunne kobles til nettet.

Vegard Ottervig
20 Mai 2012 06:00

Når en mobiltelefon får utvidede Internett-egenskaper, blir den hetende smarttelefon. Når en TV får tilgang til Internett og TV-apper, blir den en Smart TV. Nå skal resten av duppedingsene dine bli smarte også – alt fra brødristeren og kaffetrakteren til juletreet skal nå få seg en «IQ-økning» med Electric Imp.

Electric Imp er navnet på både et selskap og et produkt som skal koble tingene dine til Internett. Alt blir jo «smartere» med Internett-funksjonalitet, og hvorfor la PC-en, TV-en og telefonen få hele kaka for seg selv?

Når er klesvasken ferdig?

Electric Imp er et nystartet firma med personer som tidligere har jobbet med utvikling av Apples telefon iPhone og Googles e-posttjeneste Gmail. Produktet de tilbyr er på størrelse med et vanlig minnekort som du for eksempel finner i digitalkameraer, og utgangspunktet for ideen var å hjelpe deg med å overvåke, kontrollere og motta beskjeder fra enhetene dine rundt omkring i hjemmet.

Dette kan for eksempel være at vaskemaskinen sender deg en melding når vasken er ferdig, at varmeovnene stiller inn temperaturen etter værmeldinger eller at kaffetrakteren sier ifra når kaffen er klar.

Produsentene av slik forbrukerelektronikk og hvitevarer er gjerne ikke de beste til å lage nettskytjenester i tillegg, og derfor mener Electric Imp at det bedre å tilføye et Imp-kort og la de ta seg av nettjenesten. Hvert kort inneholder Wi-Fi-teknologi og en prosessor, slik at det kan koble til Internett og holde seg konstant oppdatert.

Electric Imp planlegger å lansere en utviklerversjon i juni, mens de første forbrukerutgavene skal dukke opp senere på året.

Se en presentasjon av hva Electric Imp er og hva det gjør i denne videoen på YouTube:

(Kilde: Electric Imp)

Les også
Nå kan du lage din egen Street View
Les også
Dette tapetet blokkerer trådløse nettverk
Les også
Her er trådløse nettverk forbudt
Les også
Lyspære-WLAN klarer 800 Mbps
Les også
Vil forby trådløst nett på skoler
annonse

Les også