Tek.no

Nyhet

Kompakt fullformatzoom fra Nikon

Zoom for dem med dårlig plass i fotobagen.

Montasje: Are Thunes Samsonsen, Akam.no
14 Juni 2012 11:24

Nikon lanserte i dag AF-S Nikkor 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR, en fullformatzoom som i følge Nikon skal være beregnet på dem som har litt begrenset med plass i fotobagen sin.

Optisk er det snakk om et objektiv med 16 optiske elementer i 11 grupper, hvorav ett er av ED-typen og tre er asfæriske. Objektivet får også Nikons nyeste Super Intergrated Coating for å hindre reflekser og fargefeilbrytning, samt siste versjon av nikons egen bildestabilisator, VRII.

Fatningen på objektivet opplyses å være værbestandig, og i andre enden er det plass til filtre med 72 mm diameter. Nærgrensen blir på 38 cm, noe som gir en maksimal reproduksjonsrate på 0,22x.

Les også: Hva betyr det som står på objektivet ditt?

AF-S Nikkor 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR får selvsagt også innebygget fokusmotor og vil også ha intern fokusering, slik at det ikke endrer lengde når man fokuserer. En annen fordel som er en følge av dette er at fronten heller ikke vil rotere når man fokuserer, og dermed kan man bruke retningsbestemte filtre som polarisasjonsfilter, f.eks, uten å måtte omjustere dem for hver gang man fokuserer.

Største blender blir som navnet antyder f/3.5 på vidvinkel og f/4.5 på tele. dette er ikke veldig lyssterkt, men godkjent dersom zoomen er noen lunde skarp på full åpning. Prisen tatt i betraktning er det heller ikke så verst, for veiledende blir den ikke høyere enn 4890 kroner når objektivet kommer i norske butikker en gang i slutten av juni.

Les også: Heftig superzoom lekket av Nikon

annonse

Les også