Tek.no

Nyhet

Nå kommer «AirDrop» til Android

Googles konkurrerende tjeneste er i betatesting.

Slik så den tidlige versjonen av Nearby Share ut.
XDA Developers
1 Juli 2020 09:55Først publisert 1 Juli 2020 09:44

Apple har laget mange solide teknologier opp gjennom årene, men en av de skjulte juvelene det er enkelt å glemme er AirDrop. Funksjonen som lar deg dele filer på tvers av Apple-dingser, enten dine egne eller andres, med et lite trykk på «Del»-knappen. Enkelt, men også veldig nyttig. Nå melder The Verge om at en lignende tjeneste endelig begynner å bli klar for Android-platformen, og den har fått navnet «Nearby Share».

Vi har tidligere skrevet om denne tjenesten, men da var den ikke bekreftet av Google. Til tross for at funksjonaliteten altså kun eksisterte på ryktestadiet, kunne enkelte nevenyttige sjeler der ute (nærmere bestem fra XDADevelopers) allerede da demonstrere hvordan den da tidlige versjonen fungerte.

Og akkurat som med AirDrop er det nok at du har to enheter med støtte for Nearby Share i nærheten av hverandre, hvorpå fildeling foregår sømløst og raskt uten noen form for mellommenn. Som med Apples løsning kan du også velge hvilken konto på mobilen du vil dele fra, og om andre skal kunne finne din enhet og dele med den uten at du selv må bekrefte fildelingen.

Eksempler på hvordan dette vil se ut kan du se i bildekarusellen under, hentet fra betatestingen:

Vil støtte alle Android-mobiler med versjon 6 og nyere

Så kan det sikkert hende du lurer på om din enhet vil kunne støtte Nearby Share, og om du har en mobil lansert de siste tre-fire årene er sjansene for dette veldig gode. Google sier nemlig selv at Nearby Share vil støttes på alle Android-mobiler med versjon 6 og nyere. Android 6, eller Marshmallow, kom ut i oktober 2015. Du skal med andre ord ha en relativt gammel mobiltelefon om du skulle falle utenfor støtten nå.

Om du eier en Chromebook skal det visstnok også bygges inn støtte for Nearby Share her, akkurat som at AirDrop støttes på både macOS og iOS (og iPadOS). Foreløpig er det ikke noen konkret lanseringsdato, bare en bekreftelse på at dette faktisk er på vei:

– Vi jobber for tiden med en betatest av den nye Nearby Share-funksjonen, og vi vil dele mer informasjon om dette senere, sier Google ifølge Android Police.

Les også
En uke med de nye iPhone-menyene
annonse

Les også