Til hovedinnhold

Netflix dropper prøveperiode i Norge

Strømmetjeneste kjører rabatterte startperioder i stedet.

ALASTAIR PIKE / AFP

En måneds gratis prøveperiode for nye brukere har vært tilnærmet standard for strømmetjenester på nett. Men nå bryter Netflix med tradisjonen.

Danske Flixfilm.dk melder at Netflix i stedet tilbyr rabattert første måneds abonnement for nye brukere i Norge, Sverige og Danmark.

Nye kunder må bla opp fra dag én

Nye kunder kan dermed bestille det vanlige Netflix-abonnementet uten Ultra HD-støtte, og få det dyrere abonnementet den første måneden. Men du må altså bla opp allerede fra dag én for Netflix-abonnementet, og måneden etter går prisen tilbake til normalpris.

Flatpanels.dk melder at den nye ordningen er innført i flere europeiske land allerede. I Storbritannia har de hatt den siden desember, men også Frankrike, Italia, Spania, Nederland og Belgia skal ha fått den gratis prøveperioden byttet ut med en slik ordning.

Prøver eget abonnement for mobilbrukere

Flatpanels nevner forøvrig også at enkelte andre land så langt ikke har byttet vekk fra gratis prøveperiode, og trekker frem Tyskland der strømming foreløpig ikke står så sterkt.

De nevner videre at tjenesten eksperimenterer med strømmeabonnement utelukkende for mobiler, der oppløsningen er lavere.

HBO prøvde seg med 12 måneder binding

For drøyt sju år siden ble det stor furore da HBO Nordic etablerte seg, etter Netflix, og mente at de skulle klare seg uten den «obligatoriske» 30 dager lange prøveperioden.

– Vi er HBO, vi trenger ingen prøveperiode, sa HBO Nordic-sjefen den gang.

Da skulle de også kjøre 12 måneders bindingstid for nye kunder. Men kort tid senere snudde selskapet og sløyfet bindingstiden samtidig som de innførte prøvetid.

De fleste tilbyr prøvetid

Siden den tid har i praksis de fleste strømmeleverandører i Norge operert med en eller annen form for prøvetid, der noen rett nok har hatt kortere varianter på en eller to uker, mens andre - så som Apple har 12 måneders «prøvetid» på sin Apple TV+. Den veldig lange prøvetiden forutsetter imidlertid at du har kjøpt et Apple-produkt så som iPhone, iPad eller Apple TV. Til vanlig har de derimot vesentlig kortere 7 dagers prøvetid.

Ser vi til TV2 Sumo er det ingen systematisk prøvetid på tjenesten, men i stedet er det et utvalg gratis innhold på tjenesten, så som første episoder av enkelte serier.

annonse