Tek.no

Nyhet

Skal bruke publikumslyder fra Fifa 20 når Premier League åpner opp igjen

Spesiallagde lydspor fra fotballspillet Fifa 20 skal gjøre det litt morsommere å se på Premier League uten publikum.
EA Games
Niklas Plikk
8 Juni 2020 10:38

Etter en lang coronapause åpner snart flere av verdens sportsligaer opp igjen. Blant annet skal Premier League starte den 17. juni. For å redusere smittefare vil de 64 gjenstående kampene av sesongen spilles uten publikum på tribunen. Det kan bli en ganske stille affære for både spillere og seere, som er vant til å høre heiing og skriking fra tusenvis av oppmøtte fans.

For å veie opp for fraværet vil den britiske TV-distributøren Sky Sports tilby seere å velge digitale publikumslyder som et tilvalg. Lydene kommer fra det populære fotballspillet Fifa 20, og skal variere basert på hvilke lag som spiller.

Kan velge lydspor selv

– I samarbeid med EA Sports Fifa har Sky Sports skapt et utvalg av skredersydde og lagspesifikke publikumslyder og heiarop som skal gjenskape den livlige Premier League-atmosfæren. Seere kan velge selv om de vil se sendingen med det ekstra lydsporet, eller med tribunelyder, skriver Sky Sports i en pressemelding.

Tribunelyder vil nok i praksis bety en svært rolig affære, da ytterst få mennesker bortsett fra spillerne vil være til stede.

Samme taktikk for NBA

Mens vi her i Europa vil få servert lyder fra Fifa 20, vil basketentusiaster som følger med på NBA få lyder fra basketballspillet NBA 2K. NBA har sin egen esportliga som blir spilt i nettopp NBA 2K, og ifølge Engadget skal publikumslydene derfra også bli brukt i vanlige NBA, når publikum ikke er tilstede.

NBA-sesongen er ifølge The Athletic planlagt å starte igjen 31. juli.

annonse

Les også