Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Her er PlayStation 5

Designet er vist frem, sammen med haugevis av spill.

Sony og Microsoft skal slippe neste generasjons spillkonsoller i år, og begge er ventet mot slutten av året.

Torsdag kveld var det endelig duket for full avsløring av PlayStation 5 og alle spillene som er i utvikling. Det skulle vise seg å være særdeles mange spill, men ikke alle vil komme i år. Flere av spillene som ble vist frem kommer ikke før i 2022, og noen i 2021. De aller fleste virker imidlertid å være klare til lanseringen i juletider.

Sony har tidligere sagt at de skal klare denne datoen, til tross for coronaviruset som har skapt forsinkelser og problemer i mange andre industrier.

Slik ser PlayStation 5 ut

Mest forventning var det nok til hvordan spillkonsollen faktisk vil se ut. Microsoft avslørte for flere måneder siden hvordan Xbox Series X vil se ut, mens Sony har holdt kortene tett til brystet. Inntil nå.

Slik ser den kommende spillkonsollen ut:

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5

Det kommer altså to varianter av PlayStation 5: Én med optisk drev, og den andre heldigital, trolig med ekstra stor lagringsplass.

Det kommer også en egen ladestasjon for håndkontrollerne, et 3D-kamera og hodetelefoner. Vi skimter også en USB-C-port på konsollen.

Tilbakeblikk og GTA 5 til PlayStation 5

Sony åpnet showet torsdag kveld med et kjapt tilbakeblikk på PlayStations historie, helt tilbake til 1994. Men mest tid ble gitt til PlayStation 4, konsollen som har vært med oss siden 2013.

Det første som ble avslørt var at GTA V skal komme til PlayStation 5, i en ny og forbedret utgave. Grafisk oppdatering og litt utvidelser skal komme på plass, og GTA V Online skal være tilgjengelig for alle Playstation Plus-brukere som kjøper PlayStation 5 ved lansering.

Partnerskapet med Rockstar skal fortsette inn i neste spillkonsollgenerasjon, får vi høre, og dermed er det på sin plass at GTA 5 forbedres for den nye generasjonen.

«Vi lar spillene tale for seg selv»

Det skulle vise seg at Sonys store lanseringskveld stort sett var en lang, sammenhengende trailerkavalkade, og nesten bare det. Ingen pauser, bare spilltrailer på spilltrailer.

Det tok ikke mange sekunder med introduksjon før vi fikk se et av de store lanseringsspillene til PlayStation 5:

Spider-Man: Miles Morales

Peter Parker har nok lagt Spider-Man-drakten på hyllen, eller bare tatt en liten pause fra heltelivet. Uansett hva som har skjedd får vi følge Miles Morales i oppfølgeren fra Insomniac Games, Spider-Man: Miles Morales. Han ble introdusert i det første spillet og var spillbar i visse sekvenser, og det var ikke akkurat lagt skjul på at neste spill trolig skulle dreie seg om ham.

Vi krysser fingrene for at Sony og Insomniac Games klarer å levere like godt som de gjorde med sitt første Spider-Man-spill denne gangen. Slippes i julen i år.

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 kommer også til PlayStation 5. VI får se et par videoklipp fra spillet som, kanskje som forventet, ser knallekkert ut. Men det er jo litt underlig å se på nestegenerasjons spill, som skal kunne spilles i 4K-oppløsning og 60 bilder i sekundet, i «bare» 1080p og 30 fps. Biler, specs, racing og deilig grafikk er nok på menyen som vanlig.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Det tredje spillet som vises frem er Ratchet & Clank: Rift Apart. Serien har vært en klassiker på PlayStation helt tilbake til PlayStation 2, og har alltid gitt oss engasjerende plattformhopping kombinert med et mange titalls smågale våpen man kan leke seg med. Fargepaletten ser like fargesprakende og nydelig ut som vi er vant til, og denne gangen skal det bli visst mye interdimensjonal moro.

Spillet utvikles altså av Insomniac, det samme studioet som lager det nye Spider-man-spillet.

Project Athia

Neste spill på listen er fra Square Enix. Her får vi se fantasiskapninger som raskt blir presentert som «not of our world», magi og episke proporsjoner. Project Athia. Skapt og designet utelukkende for PlayStation 5.

Stray

Neste spill heter Stray, og vi får tilsynelatende ikke se så mye spillgang. Men historien dreier seg om en katt i en storby, som du styrer rundt. Søtt ser det ut til å bli, i hvert fall. Fargerikt også.

Returnal

Neste spill på listen tar oss med til en fjern planet, hvor en astronaut lever et slags Groundhog Day-liv, og opplever den samme situasjonen om og om og om igjen. Men ting endrer seg visst gradvis, og hun lærer seg stadig mer om planeten og tilværelsen desto flere ganger hun lever gjennom dagen. Returnal heter spillet. Passe actionfylt, gitt.

Sackboy: A Big Adventure

Sackboy: A Big Adventure, er det neste spillet på listen. Det ser ut som Little Big Planet-spillene vi har sett tidligere, men nå med litt ekstra 3D-dimensjon i det hele. Men det er åpenbart fortsatt svært søtt, koselig og plattformfokusert. Med støtte for flerspiller, naturligvis.

Destruction Allstars

Racing, luchadoremasker, kattehatter og pappesker - dette ser ut til å bli et ganske uvanlig racingspill med fokus på både kaos og ødeleggelse. Destruction Allstars ser ut som en litt gladere og hyggeligere variant av klassiske Carmageddon, uten så mye død og blod.

Kena: Bridge of Spirits

Det er virkelig ingen pauser i denne presentasjonen, bare spill etter spill etter spill. Neste spill ut er Kena: Bridge of Spirits , som ser ut som en lekkert og koselig plattformspill.

Goodbye: Volcano High

Så får vi se Goodbye: Volcano High, som skal komme i 2021. Det ser like mye ut som traileren til en animert TV-serie på Netflix, men vi får vel anta at det er et interaktivt spill.

OddWorld: Soulstorm

Neste spill kommer fra skaperne av OddWorld, og skal ifølge skaperen selv by på mange utfordringer og intens moro. Det skal visst til og med være gøy å feile. OddWorld: Soulstorm heter spillet.

Ghostwire: Tokyo

Ghostwire: Tokyo skal komme en gang i 2021, og by på en ekte, men skummel, gjengivelse av Tokyo.

Jett: The far shore

Neste spill tar oss med ut i verdensrommet og til nye planeter. Hvilket år? Tja, usikkert. Men spillet heter i hvert fall Jett: The far shore, og ser ut til å bli ett av konsollens lanseringsspill.

Godfall

Neste spill dundrer rask hiphop gjennom høyttalerne, til tross for at det som vises på skjermen ser ut til å være tatt ut av en fjern fantasiverden med sverd, magi og monstre. Spillet heter Godfall.

Solar Ash

Neste spill er Solar Ash, og tja, ikke lett å si noe om hva slags spill dette er. Satt i verdensrommet (?) med mye farger i hvert fall.

Hitman III

«Death Awaits» i januar 2021, tydeligvis. For da er det på tide med et nytt hitman-spill. Skallet man, drap og mørke. Akkurat som før, men nå i 4K og 60 fps.

Her får vi i det minste sett litt av spillet, hvor Agent 47 skal drepe noen i Dubai.

Little Devil Inside

Til lyden av intens, klassisk musikk får vi presentert en hel haug av tilsynelatende helt forskjellige scener og miljøer, men alle laget i en søt og minimalistisk stil.

NBA 2K21

Basketball. Stort mer er det ikke å si, egentlig. Høy kvalitet på svetten, da!

Bugsnax

Dette ser ut som et søtt og koselig barnevennlig spill, med koselige dyr i skogen.

Demon’s Souls

Et av de siste spillene vi får presentert er Demon’s Souls. Men vi får ikke sett så veldig mye spillgang her heller, bare et par små cutscenes fra spillet.

Deathloop

Fra Bethesda kommer et spill med fokus på snikmordere og tidshopp, og her får vi for en gangs skyld faktisk sett litt av hvordan spillet faktisk blir. Her ser det ut som du får boltre deg med mye skyting og overnaturlige evner, og går noe galt kan du tilsynelatende vri tiden tilbake og prøve igjen.

V:I:IIage: Resident Evil

Skrekk, vinter og... varulver? Dette skal visst bli det åttende spillet i Resident Evil-serien, og de har funnet verdens mest kompliserte måte å skrive «Village» på for å få det frem. Det ser ut til å bli passe vilt og intenst, men er det zombier vi ser? Ikke godt å si, men man skulle jo tro det hvis det er i Resident Evil-serien.

Pragmata

En astronaut, en liten jente og en haug av underlige ting som skjer. Vi får nok ikke vite stort mer før det slippes en gang i 2022.

Horizon II: Forbidden West

Huhei, her var det plutselig en enorm tittel. Oppfølgeren til det ekstremt populære åpen-verden-spillet Horizon Zero Dawn er på vei til PlayStation 5. Hovedpersonen er fortsatt den samme, Aloy, og mens hun forteller om sitt nye oppdrag forstår vi at det virker som en ganske episk reise hun skal begi seg på. Verden er fortsatt full av mekaniske dyr og storslått natur. Dette blir moro.

Utviklerne forteller at hun reiser vestover i Amerika denne gangen, derav «Forbidden West», og vi får tilsynelatende se en litt mer fargerik flora og fauna, og utforske områder under vann for første gang. Vi gleder oss.

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5
annonse