Til hovedinnhold

Apple bekrefter at de gjør eldre iPhoner tregere om de har svakt batteri

Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Apple bekrefter overfor den amerikanske nettsiden The Verge at de med vilje gjør eldre iPhone-modeller tregere når batteriet i mobilene svekkes. Dette gjelder modellene iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE og iPhone 7.

– Vårt mål er å levere den beste opplevelsen for kundene, som omfatter ytelse og forlenge levetiden til produktene. Lithium-ion-batterier har blitt dårligere til å levere spenningstopper i kalde omgivelser, og har lavere utlading ettersom de blir eldre, noe som har resultert i at enheter har slått seg av for å beskytte sine komponenter.

Innført for å sikre lengre levetid

Den amerikanske nettsiden tok kontakt med Apple etter at Reddit-brukere startet å rapportere om dårligere ytelse i telefoner med dårlig batteri.

– I fjor lanserte vi en funksjon for iPhone 6, iPhone 6s og iPhone SE for å utjevne raske spenningstopper når det trengs for å forhindre at enheter uventet slår seg av i disse situasjonene. Vi har nå utvidet denne funksjonen til å også gjelde iPhone 7 med iOS11.2, og planlegger å legge til støtte for andre produkter i fremtiden.

Det funksjonen gjør i praksis er å skru ned klokkefrekvensen på prosessoren når mobilen kjører tunge operasjoner. Nettopp for å forhindre at batteriet ikke klarer å levere nok spenning.

Hjelper å skifte batteri

Videre så melder flere andre Reddit-brukere om at de har opplevd at ytelsen har blitt bedre igjen etter å ha skiftet til nytt batteriet. Da skal angivelig ytelsen igjen være normal.

Nettsiden påpeker at Apple faktisk sier at de ikke senker ytelsen på eldre iPhoner for å få folk til å oppgradere til nyere enheter. Men at funksjonen altså er for å forbedre levetiden og forhindre at telefoner med svekket batteri fortsatt kan brukes uten problemer.

Slik sjekker du ditt batteri

Vi sjekket to mobiler på kontoret med appen Battery Life.

Sitter du nå og lurer på hvorvidt batteriet på din iPhone er dårlig eller ei, finnes det en enkel løsning. Via App Store kan du laste ned appen Battery Life som hjelper deg å sjekke statusen på ditt batteri.

Det første du får opp når du starter appen er statusen for slitasje på batteriet ditt. Vi testet med en ny iPhone 8 versus en iPhone 6s, og som du kan se av bildene så er det en ganske stor forskjell på de to.

Ønsker du å finne ut mer spesifikt hvor mye kapasitet batteriet ditt har kan du trykke på Meny-ikonet oppe i venstre hjørne på appen og trykke deg videre til Raw Data. her kan du lese av hvor mye kapasitet batteriet ditt sammenlignet med når det var nytt.

Apple sier ikke noe om hvor mye slitasje batteriet må ha for at den nye funksjonen skal aktiveres, og bør regnes som en indikasjon mer enn et bevis.

Vurderer du å skifte batteri på din aldrende iPhone?
Her kan du lese hvordan vi skiftet batteri i vår »

(Kilde: The Verge, Reddit)

annonse