Til hovedinnhold

Nå har også Tier satt opp prisen

Men elsparkesykkeltjenesten er fremdeles den rimeligste.

Det er mange som mener mye om de elektriske sparkesyklene som har inntatt hovedstaden, men det forhindrer ikke selskapene bak i å prøve å få ting til å gå rundt.

Nå øker tyske Tier prisen med 40 øre, og legger seg dermed på 1,90 kroner per minutt. Det gjør at de fremdeles har den den rimeligste tjenesten – såvidt.

Konkurrentene Ryde og Zvipp skal ha to kroner, mens Voi har såkalt «dynamisk prising», hvor det er dyrere på tidspunkter med stor etterspørsel. Der varierer prisen mellom to og tre kroner i minuttet. Lime er sammen med Circ den dyreste, med tre kroner i minuttet.

For samtlige tilbydere koster det i tillegg ti kroner for å «låse opp» sykkelen.

Slik virker sparkesykkelutleien >>>

Egentlig dynamisk, men fast for nå

I en e-post til Tek.no opplyser Tier at de nå også – altså i likhet med Voi – innfører en type «dynamisk prising», altså variablel prising etter etterspørsel.

Samtidig sier de at de ikke ønsker å forvirre kundene med kontinuerlige justeringer, så vi får vite at det skal være 1,90 «fast akkurat nå».

Som vil si at de holder den prisen helt til de ikke gjør det lenger. Hvis du er opptatt av kostnader, kan det derfor være smart å ta en kikk i appen før du tar deg en tur.

Men i skrivende stund er det altså slik at en ti minutters tur på elektrisk sparkesykkel koster 29 kroner hos Tier, 30 kroner hos Ryde og Zvipp, 30-40 kroner hos Voi og 40 kroner hos Circ og Lime.

Ut på to små hjul i svingen:
Ti råd til deg som skal kjøre elektrisk sparkesykkel >>>

Les også
Voi innfører automatisk fartssperre på elsparkesyklene sine
Les også
Lime-grunnleggeren til elsparkesykkel-motstanderne: – Prøv dem!
Les også
Innfører «dynamisk prising». Øker prisen når behovet er størst
Les også
Nå har en ny og bedre elektrisk sparkesykkel kommet til Oslo
Les også
Ti råd til deg som skal kjøre en elektrisk sparkesykkel
annonse