Nyhet

Nå har en ny og bedre elektrisk sparkesykkel kommet til Oslo

Tier ruster opp sykkelstallen.

Tyske Tier Mobility, som var en av de to første som startet utleie av elektriske sparkesykler i Oslo, kommer nå på banen med en ny og ifølge selskapet selv bedre modell.

– Tier vil umiddelbart starte utrullingen av en ny generasjon sparkesykler i Oslo, får vi vite gjennom en pressemelding.

Dette skjer bare uker etter at Tier og Voi fikk selskap av Flash. Etter at sistnevnte skrøt av å ha mer solide sykler med bedre kjøreopplevelse, annonserte Voi sine nye modeller allerede midveis i mai.

I ettertid har vi i tillegg fått nykommerne Zvipp og Ryde inn i bybildet.

Det er altså ingen tvil om at det er konkurranse om fortausplassen i Oslo akkurat nå, og da er det naturligvis en stor fordel å ha sparkesykler som duger og folk liker å kjøre rundt på.

– Setter en ny standard

– Elsparkesykkelen setter en ny markedsstandard med forbedret demping, lengre rekkevidde, bedre bremser og en betydelig lengre levetid, hevder Tier.

Den nye sykkelen skal være produsert i samarbeid med Okai Vehicles, som også har lagd sykler for utleiegiganten Lime.

Den nye sparkesykkelen kommer i litt forskjellige utgaver hva angår lys, reflekser, bremser og demping. Varianten til høyre blir å finne i Oslo, bare med hvite reflekser foran.

Med nyvinningen skal de Tier benytte seg av en modulbasert plattform som etter sigende gir muligheter for rask produktutvikling og innovasjon. Selskapet forventer faktisk at den neste versjonen igjen blir lansert allerede senere i sommer.

Men for sykkelen som altså rulles ut i disse dager, snakker vi om en ramme støpt i 5 millimeter tykk aluminium. På denne rammen har de satt et par 10-tommers dekk og forbedret hjuloppheng – det finnes varianter med både dobbelt og enkelt oppheng – som skal sørge for bedre kjørekomfort.

Bremsene skal også være kraftigere, med varianter som inkluderer én mekanisk og én elektrisk brems, eller to mekaniske og én elektrisk brems.

I tillegg byr sykkelen på bedre rekkevidde. Tier mener den vanligvis vil holde et sted mellom 35 og 40 kilometer.

Det store «salgspunktet» er nok likevel holdbarheten. Mange bransjeaktører har fått påpakk for å ha sykler som ganske enkelt ikke tåler den mengden bruk og misbruk som kommer med tillitsbasert utleie.

På den nye sykkelen er alt – inkludert elektronikk, bjelle og kabler – helintegrert. Således skal de i teorien være mindre utsatt for hærverk, og derfor forventer Tier at den nye sparkesykkelen vil ha en typisk levetid på mer enn 12 måneder.

Selskapet presiserer samtidig at deres første generasjon av sparkesykler har en gjennomsnittlig levetid på over seks måneder takket være daglig vedlikehold og «best-in-class drift».

Ikke bare Norge

Opprinnelig satset Voi og Tier på den samme modellen. Her ser vi den nye Tier-sykkelen sammen med et par «gamle» elsparkesykler fra Voi.

Tier opererer i ti forskjellige land. I tillegg til Norge, vil de nye syklene også finne veien til Danmark, Finland, Sverige og Østerrike i en eller annen form. Forskjellene i modellvariantene avhenger ifølge Tier av lokale regulatoriske krav.

Derfor vil slikt som lys og reflekser plasseres litt forskjellig.

– Vår nye el-sparkesykkel gir brukere økt sikkerhet, mer komfort og kombinasjonen av en morsom opplevelse med en bærekraftig, nullutslippstur og en betydelig positiv effekt på enhetskostnadene. I tillegg ser den nye el-sparkesykkelen vår også veldig kul ut, hevder Lawrence Leuschner, administrerende direktør og medstifter av Tier.

Ny på to små hjul?
Ti råd til deg som skal kjøre elektrisk sparkesykkel >>>

(Kilde: Tier)

Les også
Nå har også Tier satt opp prisen
Les også
Voi lanserer ny elsparkesykkel
Les også
Så mange skader seg når de kjører elsparkesykkel
Les også
Tier og Voi – To forskjellige utleietjenester for elektriske sparkesykler
Les også
Ti råd til deg som skal kjøre en elektrisk sparkesykkel
annonse