Nyhet

Avatar-regissør vil ha 3D inn overalt

James Cameron, regissøren av den svært suksessfulle 3D-filmen Avatar, har for lengst gjort seg bemerket som en ivrig forkjemper for 3D og har i flere fora prøvd å overbevise folk om 3D-teknologiens muligheter.

En viss skepsis henger igjen hos mange, blant annet på grunn av at det eksisterer flere ulike standarder og løsninger og at det ennå ikke finnes mye 3D-innhold å vise.

Cameron ønsker å rette på dette og øke tempoet på overgangen til 3D ved å få kringkastere og TV/film-produsenter på banen i større grad, og derfor har James Cameron og kollegaen Vince Pace nå opprettet selskapet Cameron-Pace-gruppen. Cameron og Pace utviklet sammen det såkalte Fusion 3D-kameraet som ble brukt på Avatar.

Fjerner barrierer

Selskapet ble kunngjort under NAB-messen i Las Vegas og har som overordnet mål å etablere en "gullstandard" for produksjon av 3D og skal både fortsette å utvikle 3D-teknologien og selge/leie ut 3D-utstyr til filmprodusenter, TV-selskaper og også spill-utviklere.

– Vårt mål er å fjerne alle barrierer som nå hindrer produsenter, studioer og TV-selskaper i å omfavne 3D-fremtiden. Vi er fast bestemt på å bygge en global merkevare som er synonymt med høykvalitets-3D og som omfatter flere kanaler og som vil flytte grensene for hva som ses på som 3D-materiale, sa Cameron i en uttalelse.

Regissøren har tidligere sagt at det ikke først og fremst er film som vil drive utviklingen fremover, og derfor vil selskapet promotere 3D innen flere andre områder som sport, reklame og TV-programmer. På NAB-messen dristet Cameron seg til å spå at om allerede et par års tid vil kringkastere produsere alt innhold i 3D.

Dette er kanskje i overkant optimistisk, men det er vel bare å ønske Cameron lykke til i arbeidet med å fronte 3D-teknologien.

(Kilder: The Hollywood Reporter, WorldTVPC)

Les også
Nvidia gir opp 3D-satsingen
Les også
Titanic slippes i 3D
Les også
Aktiv eller passiv 3D?
Les også
James Cameron: – Passiv 3d er bra nok
Les også
3D-erotikk fra Kina utkonkurrerer Hollywood
Les også
Se 3D uten briller i 2012
Les også
– 3D-film vil ta helt over
Les også
3D bedre enn 2D
Les også
Avatar tilgjengelig i 3D
annonse