Til hovedinnhold

Puma relanserer «smartsko» fra 80-tallet, med nøyaktig samme design

Puma
Vegar Jansen

Du trodde kanskje retro-bølgen hadde nådd toppen med de siste års slipp av små konsoller, men det er på ingen måte tilfelle.

Nå har nemlig sportsklærprodusenten Puma tørket støvet av et par heftige joggesko som først dukket opp på markedet i det herrens år 1986: Puma RS-Computer Shoe.

Puma

RS står for «running system», og i sin tid var dette virkelig avanserte greier. Innebygd i hælen – og en god del utenpå, når vi ser sånn på det – satt det sensorer og en spesialbygd databrikke som registrerte tid brukt, tilbakelagt avstand og kaloribruk.

Disse dataene kunne så eksporteres til en Commodore 64 eller Apple IIe. Naturligvis via kabel – hverken Wi-Fi som vi kjenner det eller slikt som Bluetooth eksisterte på den tiden.

Ny teknologi, retro opplevelse

Puma

I den nye versjonen av RS-Computer, der Puma har vært sporty nok til å beholde designen, er ting litt mer i 2018-ånd. I hvert fall på innsiden. Skoene har et tre-akset akselerometer, lades opp via USB og har Bluetooth 4.0 som gjør at det er enkelt å sende treningsdata til smartmobilen din.

Retrofølelsen bevares gjennom den originale designen, samt at appen, som finnes til Android og iOS, bruker 8-bit grafikk. Appen skal dessuten inkludere et spill i samme stil.

Puma har heller ikke falt for fristelsen til å legge til noe ekstra funksjonalitet, så dataene du får fra skoene er de samme som var tilfelle i 1986. Det er dog lagt til et 30-dagers minne, så du trenger ikke synkronisere etter hver bidige joggetur.

Svært begrenset

Puma

Om noen faktisk kommer til å løpe med disse skoene tror vi likevel ikke. Puma skal nemlig bare selge 86 par – nummererte, selvfølgelig – av retroskoen, og salget begynner allerede den 13. desember.

Løp og kjøp, som det heter. Eller omvendt. Problemet er bare at du i så fall bør befinne deg i utlandet, for det er ikke mange steder de slippes: Visse Kith-butikker skal få noen, og de skal kunne plukkes opp i Puma-butikker i Tokyo, Berlin og London. Noen par vil også bli tilgjengelig for nettshoppere i USA og Japan.

Prisen er satt til 650 euro.

Lengter du tilbake til 80-tallet?
TEST: The C64 Mini >>>

(Kilde: The Verge)

annonse