Nyhet

Google har designet sin egen håndkontroller

Men har den noe å gjøre med selskapets spillstrømmeprosjekt?

Ingen vet helt hva Google vil med Project Stream, spillstrømmetjenesten som de testet i en begrenset periode tidligere i vinter. Det kan være at de ser muligheten til å danke ut aktører som Microsoft eller Nvidia, men det kan også være at de kun ønsker å utvikle bedre spillstrømmeteknologi som kan selges videre.

Samtidig synes vi det er interessant at det nå også har dukket opp patenttegninger på en håndkontroller fra Google, og den kan naturligvis være relatert til en eventuell spillstrømmetjeneste.

For selv om datamus og tastatur kan være glimrende til mange spill, er det også en god del som foretrekker å bruke en tradisjonell håndkontroller for å holde styringen.

Selve patentet har for øvrig ikke noe med utformingen av kontrolleren å gjøre, men snarere et system der kontrolleren kan varsle spilleren – eksempelvis når det kommer en invitasjon til spilling eller chat.

«Netflix for spill»

Alt dette dreier seg uansett rundt kappløpet om å komme tidlig på banen med en «Netflix-tjeneste» for spill. I spillbransjen er det som kjent en del penger i omløp, og av forståelige grunner er det derfor flere aktører som er ute etter å få på plass en slags abonnementstjeneste for spillere.

Spillstrømming gjør det mulig å spille «tunge» titler på relativt svake datamaskiner.

Hvis spill kan strømmes over nett, kan det potensielt redde dagens ungdom fra tomme bankkonti og helseplager – for da trengs ikke store og tunge spillbærbare med masse datamuskler.

På den annen side er det ingen som er helt sikre på om slike abonnementsløsninger vil slå like godt an for spill som det har gjort for musikk, serier og film, der vi har mer variert smak fra dag til dag.

Vi vet sannelig ikke, men mens bransjen prøver å finne ut hvilken vei vinden blåser og de potensielle kundene hopper, er det flere aktører som ikke er fornøyd med å bare sitte på gjerdet og vente.

Et utvalg av spillene som er tilgjengelige gjennom GeForce Now.

Så derfor driver blant annet Nvidia på med sin GeForce Now, mens Microsoft sysler med Project xCloud og Google altså har sitt eget prosjekt. Sony har også sin greie gjennom noe de kaller Playstation Now, og Amazon skal visstnok også lure med noe i buskene.

Kan avsløres den 19. mars

Det kan godt være at vi ikke trenger å vente så veldig lenge før vi får vite mer om hva Google har for planer med tanke på Project Stream.

Allerede den 19. mars trommes det nemlig sammen til en pressekonferanse under årets GDC (Game Developers Conference) i San Francisco. Det loves noen heftige avsløringer der, og da er det slett ikke umulig at Google trekker duken av noe av noe relatert til spillstrømming, en håndkontroller eller begge deler.

Vi har prøvd Nvidias løsning:
Det fungerer som juling å strømme spill over nett >>>

(Kilde: The Verge)

Les også
Norske Kjetil (30) strømmet i 505 timer på 30 dager
Les også
Microsoft satser på spillstrømming med «Project xCloud»
Les også
Google vil la deg spille toppspill rett i nettleseren
Les også
GeForce Now: Vi har prøvd spillenes «Netflix»
annonse