Til hovedinnhold

Google endrer e-post for alltid

Gjør e-postmeldingene til små nettsider.

Denne uken lanserte Google en helt ny funksjon for epost som gir de tradisjonelle meldingene du sender mulighet til å gjøres langt mer interaktive.

Epost-oppdateringen går under navnet «AMP» og blir å se først hos selskapets egen Gmail-tjeneste. Også epost-tjenester som Outlook og Yahoo Mail vil imidlertid støtte AMP i fremtiden.

Handle rett fra eposten

Bla gjennom en liste middagsretter rett fra epost-vinduet.

AMP vil åpne for at du kan svare på invitasjoner til arrangementer direkte i en epost uten å trykke på «svar» knappen eller måtte formulere en ny melding. Du vil også kunne fylle ut skjemaer, svare på en chat-samtale, bla gjennom noe av vareutvalget til en nettbutikk eller til og med bestille varer rett fra epost-vinduet.

Andre eksempler er å kunne utforske detaljer fra en håndfull overnattingsmuligheter noen har sendt deg, eller bla gjennom en liste matretter du kan lage til middag og få opp hvilke varer du må handle inn.

Kan bli omdiskutert

Med interaktive eposter kan du svare på lynmeldinger eller lignende rett fra epostvinduet.

Det er lett å se for seg at aktører som driver med masseutsendelse av e-post vil kaste seg over de nye mulighetene de får når AMP nå er klart for bruk.

Så langt har kjente navn som Booking.com og Pinterest meldt interesse, men også hendige tjenester som Doodle, som enkelt lar deg koordinere arrangementer og sammenkomster, vil støtte AMP og la deg fortelle når du er tilgjengelig uten å forlate eposten.

Sjansen er stor for at du snart får en interaktiv epost i innboksen din, og det er nok mange som er spente på hvordan de nye funksjonene vil bli mottatt.

Som TechCrunch påpeker er epost en av de få elektroniske kommunikasjonsformene som har vært kompatibel og sett høvelig identisk ut uansett enhet eller klient. AMP-eposter vil endre dette, selv om disse har en versjon å falle tilbake på dersom mottakeren ikke kan vise den interaktive utgaven.

(Kilde: TechCrunch)

annonse