Nyhet

Tesla Model Y-produksjonen starter neste år, hevder Reuters

Tesla har holdt kortene svært tett til brystet når det gjelder den neste bilmodellen de planlegger, men Musk har i det minste nevnt Model Y – om enn ved et uhell. Nå bringer Reuters litt mer informasjon om tidsplanen rundt den nye modellen.

Nyhetsbyrået har vært i kontakt med flere uavhengige kilder som hevder at Tesla har planer om å starte Model Y-produksjonen ved fabrikken sin i California innen november 2019, altså om drøye halvannet år.

Et par år senere, i 2021, skal Tesla starte produksjon i Kina, sier kildene. Tesla skal allerede være i ferd med å ta imot bud fra leverandører i forbindelse med Model Y.

Skal lages på Model 3-plattformen

Model Y skal visstnok bygges på den samme plattformen som Model 3, her avbildet. Bilde: Tesla

Ifølge Reuters' kilder forventer leverandører at Tesla vil ta sikte på å produsere rundt 500 000 Model Y-biler årlig i California, mens den kinesiske produksjonen vil bli mye lavere og trolig kun ligge på noen titalls tusen.

Elon Musk opplyste i en Twitter-melding i 2017 at Model Y ville komme «om noen år», og planene for bilen har endret seg opptil flere ganger underveis. Musk uttalte først at Model Y skulle bygges på en helt ny produksjonsplattform, men senere kom det frem at bilen skal baseres på Model 3-plattformen for å få bilen raskere ut på markedet.

Om Reuters' kilder har rett må Teslas planer sies å være ganske ambisiøse med tanke på at selskapet ennå ikke har nådd målene sine når det gjelder produksjonsvolumet av Model 3-modellen.

Når det gjelder detaljene om Model Y er det for øvrig veldig lite som er kjent ennå, annet enn at det dreier seg om en SUV. Musk har også sagt at bilen vil ha de samme falkevingedørene som Model X. Selskapet har tidligere sluppet et gåtefullt teaserbilde av bilen som du kan se øverst i artikkelen.

Etter Model Y kommer det trolig en pickup fra Tesla: Det har Elon Musk allerede bekreftet »

Les også
Tesla-pickup vises kanskje frem i sommer
Les også
Tesla stanser Model 3-produksjonen i en uke
Les også
Tesla har ennå ikke nådd produksjonsmålet sitt for Model 3
Les også
Elon Musk bekrefter: Tesla Pick-up ligger i planene
Les også
Tesla Model 3 har fått offisiell rekkevidde
annonse