Tek.no

Nyhet

Facebook gir alle sine ansatte 1.000 dollar hver

Facebook-sjef Mark Zuckerberg gir alle ansatte automatisk beste vurdering i kommende halvårsgjennomgang. Det vil kunne utløse store bonuser.

Mer
Stephen Lam, Reuters/NTB scanpix
18 Mar 2020 14:38
annonse

Facebook-sjef Mark Zuckerberg vil gi alle sine ansatte 1.000 dollar, altså rundt 10.500 norske kroner, for å lette situasjonen rundt coronaviruset. Det skriver The Information.

Selskapet vil også gi samtlige ansatte vurderingen «exceeds», altså «overgår forventningene», for den første halvårsvurderingen i 2020. Det er den høyeste vurderingen som kan gis, og vil kunne utløse store bonusutbetalinger, ifølge nettstedets kilder.

Godt betalt

Facebook hadde i 2019 en median-kompensasjon for ansatte på 228.651 dollar, ifølge The Information. Det er altså nesten 2,5 millioner kroner med dagens (riktignok svært stive) dollarkurs. Medianlønnen er den lønnen personen i midten har om du hadde stilt opp alle selskapets ansatte i stigende rekkefølge etter lønn.

Selskapet har også hentet inn en del modereringsarbeid som normalt utføres av eksterne selskaper, og som fremover vil utføres av Facebooks egne ansatte.

annonse

I et notat til ansatte skrev Zuckerberg dessuten at de ville betale eksterne selskaper fullt ut selv om de ansatte ikke kom til å være i stand til å utføre oppgavene sine hjemmefra.

Flere betaler

Facebook er ikke det eneste selskapet som har valgt å betale ut penger direkte til de ansatte. Programvareleverandøren Workday varslet tidligere denne uken at de ville gi alle ansatte en ekstrautbetaling tilsvarende to ukers vanlig lønn.

Også e-handelsselskapet Shopify har varslet et «stipend» på 1.000 dollar til hver av de ansatte for ekstrautgifter de måtte ha i forbindelse med hjemmekontor.

Facebook har også varslet at de tilbyr 100 millioner dollar i pengestøtte og annonsekreditter til små firmaer. Opptil 30.000 selskaper rundt omkring i verden kvalifiserer for støtten, og Facebook sier de vil åpne for søknader snart.

annonse

Les også