Tek.no

Nyhet

Her er Playstation 5-kontrolleren

Sony dropper DualShock-navnet.

«DualSense» er kontrolleren som vil følge med Playstation 5.
Sony
Stein Jarle Olsen
8 Apr 2020 07:52

Kontrolleren til Playstation 5 vil hete DualSense, melder Sony i et blogginnlegg.

– Etter nøye vurderinger valgte vi å holde mye av det spillerne likte med DualShock 4 intakt, samtidig som vi legger til ny funksjonalitet og raffinerer designet, skriver Sonys Hideaki Nishino.

DualSense-kontrolleren får såkalt haptisk feedback, i praksis en mer nøyaktig og fintfølende variant av vibrasjonen du garantert kjenner fra tidligere.

Lyspanelet er omgjort til en stripe rundt touchflata foran på kontrolleren.
Sony

Adaptive triggere

L2- og R2-knappene har dessuten fått adaptive triggere, som gjør at du skal være bedre i stand til å kjenne for eksempel spenningen i strengen på buen før du skyter en pil. Vinkelen på knappene skal også være noe endret fra tidligere, og Sony hevder de har gjort små oppdateringer på grepet.

Share-knappen fra tidligere er borte, men Sony varsler at den bare er videreutviklet til en Create-knapp som de skal slippe flere detaljer om frem mot lansering.

Den nye kontrolleren har innebygde mikrofoner, slik at du i et nødstilfelle kan snakke med folk uten å ha hodetelefoner på. Lyspanelet som tidligere satt oppå kontrolleren er nå flyttet og sitter som en stripe rundt touchpanelet, og Sony påpeker også at dette er første gang de har gått for et design med to farger på kontrolleren.

Sony

USB-C

Ut fra bildene kan vi for øvrig også – ikke overraskende – se at mikroUSB-porten fra tidligere er byttet ut med USB-C. Batteriet er selvfølgelig fortsatt oppladbart, men Sony har ikke fortalt noe om hva vi kan forvente av batteritid.

Xbox Series X med sin nye kontroller.
Microsoft

– Alt i alt har vi gått gjennom flere konsepter og en rekke mockuper de siste par årene, før vi bestemte oss for dette endelige designet. DualSense har blitt testet av et bredt utvalg spillere med ulike håndstørrelser for å gi oss komfortnivået vi var ute etter, i tillegg til strålende ergonomi, skriver Sony.

Både Playstation 5 og konkurrenten Xbox Series X skal for øvrig lanseres nærmere juletider i år, og Microsoft viste frem sin nye kontroller for bare et par uker siden. De har imidlertid også bekreftet at dagens Xbox One- og Elite-kontrollere vil fungere også med Series X.

Du kan for øvrig lese om alt vi vet om de nye konsollene i denne saken.

annonse

Les også